En ledig lugar: Nordvestpassasjen med Hurtigruten!

takeoff
AVREISESTED
København
destination
REISEMÅL
Vancouver
calendar2
DATO
20.08.2019-14.09.2019
Fra kr. 163.552 per person
Den beryktede Nordvestpassasjen er en vakker, men utfordrende rute som knytter Stillehavet og Atlanterhavet sammen. Her har mange eventyrere måttet bøte med livet opp gjennom tidene, da ruten gjennom det kanadiske Arktis helt siden slutten av 1400-tallet har vært en hellig gral for eventyrlystne oppdagere. Det finnes dokumentasjon på minst 40 ekspedisjoner i disse farvannene, enten det har vært forsøk på å utforske ukjent territorium, eller jakten på sjøruten til Asia. Det første dokumenterte forsøket var ekspedisjonen til John Carbot i 1497. Den mest kjente ekspedisjonen var det mislykkede forsøket til James Cook i 1776, samt den tragiske Franklin-ekspedisjonen i 1845.

Den første som fullførte en vellykket ekspedisjon i Nordvestpassasjen var vår norske polarhelt, Roald Amundsen. Ekspedisjonen varte fra 1903 til 1906, om bord på skipet Gjøa. På denne reisen med Hurtigruten seiler vi i kjølvannet av de store oppdagerne for å oppleve disse berømte farvannene.

Reisen begynner i Kangerlussuaq på Grønland. Her besøker vi Inuit-bosetninger og den UNESCO-listede Ilulissatfjorden, før vi krysser Davisstredet og seiler inn i den kanadiske øygruppen Nunavut. Herfra begynner reisen inn i hjertet av Nordvestpassasjen.

Vi seiler i isete farvann i kanadiske Arktis. Fra dekk kan du beundre den store, øde villlmarken, og vi forsøker å gå i land på flere historiske steder. Besøk flere av verdens nordligste samfunn, utforsk legendariske fjordløp og kanaler, og bli med på turer i småbåter og på land. Når forholdene tillater det, tar vi frem kajakkene eller tar deg med ut på fotturer.

Når du befinner deg på toppen av kloden, betyr det at farvannene vi seiler i ofte er dekket av mye is. På denne reisen må vi ta hensyn til forholdene, slik eventyrere har gjort før oss. Uansett hvor vi seiler, sørger vi for spennende, men trygge opplevelser. Vi seiler tross alt inn i Nordvestpassasjen – en reise få skip legger ut på, selv den dag i dag.  

 

SEILINGSRUTE

imgp6270

Hilde Tou

Reisen dag for dag:

 

Dag 1:

Reisen starter med en flyreise fra København til Kangerlussuaq, med ankomst sent om kvelden. Flyplassen du lander på ble bygd under andre verdenskrig, da USA trengte flystripen som en utpost for fly inn i Europa. I dag er dette hovedflyplassen for internasjonale flyvninger til Grønlands mange spredte bosetninger. Kangerlussuaq betyr ”stor fjord”, og det med god grunn. Når vi går om bord, vil MS Roald Amundsen seile nesten hele fjorden (190 km) før vi kommer ut på åpent hav. 
 

Dag 2:

Tidlig formiddag ankommer vi Itilleq. Den lille bosetningen ble grunnlagt på en annen øy i 1847, men ble senere flyttet en kilometer øst til der den ligger i dag – ved munningen til Itilleqfjorden, omtrent 50 km sør for Sisimut. Her bor det rundt 130 mennesker, som alle stort sett lever av jakt og fiske. Øya har ikke tilgang til ferskvann, men befolkningen har et anlegg som gjør om saltvann til ferskvann. Kirken i Itilleq har en interessant historie: Den ble bygd i Thule (Nord-Grønland) i 1930 og flyttet hit i 1963.
 

Dag 3:

Ilulissat ligger vakkert til i Ilulissatfjorden, en fjord som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I fjordmunningen, rett utenfor byen, kan du ofte se enorme isfjell som har gått på grunn. Disse isfjellene kommer fra Jakobshavnbreen, den mest produktive isbreen på den nordlige halvkule. Isfjellene finner veien ned den 20 km lange fjorden på egen hånd, før de så driver inn i Diskobukta. Se de vakre fargene som oppstår når midnattssolen treffer isens overflate, og hør ekkolyden av isen som knitrer og rumler. 
 

Dag 4: 

Når vi seiler mot Sisimut, anbefaler vi at du tar en tur ut på dekk for å speide etter hval. Dette er nemlig et populært område for flere typer hval, som knølhvalen, finnhvalen, nise og vågehval. Er vi heldige, kan det også hende vi ser et stort antall sel. Grøndlandsselen er den vanligste arten man kan se i dette området. Sisimut ligger 40 km fra polarsirkelen, og er en moderne bosetning med eldgamle tradisjoner. Bli med i land for å utforske den fargerike bygda. 
 

Dag 5-6:

Vi krysser Davisstredet, havet som forbinder Labradorsjøen med Baffinbukta.
 

Dag 7:

Pond Inlet er omgitt av fjellkjeder med flere dusin isbreer, vakre fjorder, isgrotter og isfjell som driver i havet. Når vi kommer hit seiler vi gjennom en vakker kanal. Her ser du fjelltopper og isbreer på begge sider, som hører til Baffinøya og Bylot-øyene. På disse lengdegradene er havoverflaten frosset mesteparten av året, med unntak av den korte sommersesongen i juli. Det er i dette området du virkelig kan begynne å speide etter arktisk dyreliv, som for eksempel isbjørnen. Det kan også hende du får se store grupper narhval. Med andre ord, her starter den arktiske safarien.
 

Dag 8:

Devonøya er verdens største ubebodde øy (Antarktis regnes som et kontinent, ikke en øy). På sørkysten av denne øya ligger Dundas, en forlatt landsby med en gammel kanadisk politileir og en rekke arkeologiske utgravninger. Bli med i land og se ruiner av gamle bygninger og et imponerende sted som tidligere var befolket av Thule-folket – stamfedrene til inuittene. 
 

Dag 9:

Dagens første stopp er Beechy Island – et sted som rommer mye historie om ekspedisjonene til Nordvestpassasjen. Det var nemlig her den kjente Franklin-ekspedisjonen overvintret fra 1845-1846, noe vi vet på grunn av tre graver som er funnet langs kysten her. Den øde plasseringen av både gravene og bygningen sier noe om hvilke utfordringer ekspedisjonsmedlemmene ble møtt av i denne ekstreme villmarken. Neste stopp er Prince Leopold Island. Her blir du møtt av klipper som stiger høyt over havet. Denne øya huser imponerende 200 000 par sjøfugler!  
 

Dag 10-11:

Seiling gjennom Bellotsundet, en smal passasje som fungerer som en transportkanal fra Prince Reget-innløpet til Peelsundet og Franklin-bukta. 
 

Dag 12:

Nyt dagen mens vi navigerer oss gjennom det 180 km lange og 50-65 km brede James Ross-sundet, som er oppkalt etter den britiske polarfareren James Clark Ross.
 

Dag 13:

Gjøahavn er et populært reisemål for folk som er opptatt av arktisk historie. Stedet er oppkalt etter Roald Amundsen, som overvintret her under Gjøa-ekspedisjonen. Han kalte stedet ’Den fineste lille havnen i verden’.
 

Dag 14:

Samfunnet i Cambridge Bay ligger på sørkysten av øya Victoria Island. De lokale kaller stedet for 'Iqaluktuuttiaq', som betyr ”et flott fiskested”. Det er ikke så rart, da du befinner deg like i nærheten av Ekalluk-elven – en elv som er kjent for å ha en stor bestand av gigantiske røyer. 
 

Dag 15:

Vi seiler først gjennom Coronationbukta, etterfulgt av reisen inn i Amundsenbukta. Nå legger vi bak oss de mange øyene og kanalene som en gang i tiden skapte mye forvirring for eventyrerne som la ut på røffe ekspedisjoner. Når vi seiler videre, er vi faktisk i havet som uhindret når helt frem til Nordpolen! 
 

Dag 16:

Ulukhaktokk, tidligere kjent som Holman, er en bosetning på vestkysten av Victoria Island – i den arktisk-kanadiske skjærgården. På grunn av den øde plasseringen har befolkningen her hatt lite med resten av verden å gjøre, og lever derfor et veldig tradisjonelt liv. Her bor det rundt 460 mennesker. 
 

Dag 17:

Smoking Hills er et utrolig syn. Her stiger nemlig røyk opp fra klippene på østkysten av Cape Bathurst. Røyken oppstår som følge av lokalt brunkull – en kombinasjon av skifer og pyritt – som spontant begynner å brenne når det blir utsatt for luft, på grunn av erosjonen i åsene. 
 

Dag 18-19:

Late dager om bord er til for å nytes. Vi seiler gjennom Beauforthavet, oppkalt etter Sir Francis Beaufort som i 1805 utviklet en vindskala for å beskrive vindens kraft. 
 

Dag 20:

Point Barrow det nordligste punktet i Alaska (og derfor også i USA), og det er også her vi forlater Beauforthavet og seiler inn i Tsjuktsjerhavet.
 

Dag 21-22:

I 1728 ble Vetus Bering den første som seilte dette stredet, da naturligvis uten den komforten vi har om bord på skipet vårt i dag. Siste dagen vår til sjøs er en fin mulighet til å sortere bildene dine, sende et postkort, eller bare slappe av i salongen eller ved bassenget. 
 

Dag 23:

Den storslåtte ekspedisjonen vår avsluttes i Nome, hvor Roald Amundsen fullførte sin første krysning av Nordvestpassasjen i 1906.
 

Dag 24:

Vancouver rangeres som en av de mest miljøvennlige byene i Nord-Amerika. Byen er stappfull av kultur. Her finner du restauranter, butikker og kunst- og musikkscener i vakre, naturlige omgivelser. Hvis du vil, anbefaler vi at du blir værende i Vancouver noen dager. 


 

En ledig lugar: Nordvestpassasjen med Hurtigruten!

UTVID REISEN:

Vi anbefaler å ta et par dager ekstra i Vancouver, for å bli bedre kjent med denne fantastiske turen!
Carica hjelper deg med å finne flybilletter og hotell etter dine ønsker.

Send oss en forespørsel med dine ønsker, så kontakter vi deg med et uforpliktende reiseforslag.

OPPGRADER LUGAR:

Prisen inkluderer:

Ekspedisjon med Hurtigruten i Utvendig lugar inkludert helpensjon
Flybillett på økonomiklasse fra København til Kangerlussuaq
Transport fra flyplassen til skipet i Kangerlussuaq
Transport fra skipet til flyplassen i Nome
Flybillett på økonomiklasse fra Nome til Vancouver
Transport fra flyplassen til hotellet i Vancouver
En hotellovernatting i Vancouver, frokost inkludert
Vind- og vanntett jakke
Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter både om bord og på land
Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

Internasjonale flyvninger
Reiseforsikring
Bagasjeservice
Valgfri tips

Reisen inkluderer

midtnat

Hurtigruten

Ekte opplevelser i unike farvann!


En ekspedisjonsreise med Hurtigruten er ikke som en vanlig cruisereise!
Ønsker du unike natur- og dyreopplevelser? Komme tett på steder hvor de største cruiseskipene ikke kommer til? Kjenne at du på slutten av ferien er blitt enda mer klokere enn du var da du reise?

Da er et ekspedisjonscruise med Hurtigruten din neste ferie!
Kunnskapsrike ekspedisjonsteam på båter som tar opp mot maks 500 passasjerer står klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ombord et av Hurtigruten sine ekspedisjonsskip, merker man fort at stemningen er annerledes enn på et vanlig cruise.

Når høytaleranlegget går på, oppstår det automatisk en forventning man ikke får på et vanlig cruise.
"- Om du går frem på fremste dekk, vil du nå kunne se isbjørn" er en setning som gir gåsehud mens du seiler rundt Svalbard for eksempel.

På ekspedisjonsseilingene til Hurtigruten står natur, kunnskap og opplevelser i fokus - og de kunnskapsrike guidene og ekspedisjonsteamene er ikke bare med deg på land, de holder også foredrag om relevante temaer for områdene dere seiler inn til på forhånd. Alt for at du skal være best mulig forberedt på hva du kan forvente å møte.

Og ettersom det er en ekspedisjonsseiling, er ingen av havnebyene/områdene sikre på forhånd. Vær, vind og andre hendelser kan forandre programmet fra dag til dag - Men uansett vil du kunne være garantert enorme naturopplevelser på nært hold!

 

Send forespørsel

KONTAKT OSS

Ta gjerne å send oss en forespørsel om din utvalgte reise. Oppgi gjerne ønsket avreisedato, antall personer, og hvilken flyplass du ønsker å reise i fra. Vi vil ta kontakt med deg neste virkedag.
Navn
E-mail adresse*
Antall voksne

Avreise flyplass
Ønsket avreisetidspunkt
Telefon
Antall barn


Beskriv kort dine ønsker:
Jeg ønsker å motta informasjon om

Andre reiser

splendida3
Tilbud
MSC Cruises med fantastisk 96-timers salg: Spar opptil 6300 pr. lugar!
I perioden 16/10-19/10 tilbyr MSC Cruises opptil 6300 kr. i rabatt pr. lugar på utvalgte seilinger i Karibien og Dubai. Inkludert i prisen er fly tur/retur Oslo og transfer.
Fra kr. 12.639 per person
quebec-canada-hgr-118663
Tilbud
Singelreise med Hurtigruten fra New York til Quebec!
Reis på ekspedisjonscruise med Hurtigruten - Uten singeltillegg. Inkludert i prisen er 10 dagers cruise, fly tur/retur fra Oslo, hotellovernatting i New York, sightseeing i New York, og transport. Bli med og utforsk Canadas vakre atlanterhavskyst, også kjent som Canada Maritimes. Området er kjent for unikt landskap og sjarmerende kystbyer. Vi cruiser opp den imponerende elven St. Lawrence, før vi fortsetter inn i elven Saguenay som byr på dramatiske klipper og spennende dyreliv. Vi tar deg med til skjulte skatter i et område som sjelden besøkes – det er bare å glede seg!
Fra kr. 37.350 per person
midtnat
Tilbud
Kampanje med Hurtigruten: Gratis fly fra Oslo på cruise langs Norskekysten
Hurtigruten byr på mer enn vakkert landskap, ekspertise og komfortable skip. De legger også til rette for å utforske, oppdage og delta. Utforsk kysten i 2019 og få flybilletten tur/retur fra Oslo med på kjøpet! Har du ikke behov for flybillett har de også et godt tilbud for deg!
Fra kr. 6.767 per person