Kampanje: Opplev majestetiske Svalbard med Hurtigruten!

Svalbard - Isbjørner og arktiske eventyr
takeoff
AVREISESTED
Norge
destination
REISEMÅL
Svalbard
calendar2
DATO
01.05.2019-15.09.2019
Fra kr. 10.572,– per person

Nå med 1 500 kr i rabatt pr. person!

Bli med Hurtigruten om bord i 2019! Nå får du 1 500 ,– i rabatt pr. person om du om du bestiller denne reisen innen 1. mars 2019. Prisene du ser er fratrukket rabatt.


Noen av høydepunktene på turen:

- Sjanser for å se isbjørn
- Kryss 80° N og bli med i land for å utforske den arktiske villmarken
- Opplev midnattssolen (frem til 23. august), 24 timers dagslys som gir deg tid til enda flere opplevelser
- Eget ekspedisjonsteam om bord på det nostalgiske skipet MS Nordstjernen

SEILINGSRUTE

Ha%CC%8Avard

Håvard Lejon Skjold

Reisen dag for dag:

 

NB: 
Ekspedisjonene til Hurtigruten går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.


Dag 1:

 

Gruvedrift og arktisk natur: Longyearbyen

Reisen din starter med en hotellovernatting i Longyearbyen, en helt unik liten by. Selv om det arktiske landskapet dominerer, er byen overraskende urban. Her finner du kunstgallerier, barer, god vin på restaurantene, butikker og et lite kjøpesenter.


Flere steder i byen kan du se rester etter gruvedrift. Da Gruve 1 åpnet på 1930-tallet, flyttet gruvearbeiderne inn i skrøpelige brakker. Under andre verdenskrig ble området Nybyen satt fyr på. Etter krigen flyttet gruvearbeiderne tilbake og gjenreiste brakkene. Under oppholdet ditt i Longyearbyen kan du faktisk bo i en av disse brakkene, som i dag selvfølgelig er fullstendig renovert for å tilby gjester høy standard og komfort. Coal Miner’s Cabins ligger cirka 2 kilometer fra sentrum, en fin spasertur i vakre omgivelser.  

Du kan også velge å bo på Radisson Blu Polar Hotel (om du bestiller en reise i lugarkategori A, I, J og N), verdens nordligste fullservicehotell, som ligger i hjertet av Longyearbyen. I Restaurant Nansen får du panoramautsikt mot toppen av Hiorthfjellet og en arktisk meny med godt vinutvalg. Hotellet stod ferdig bygd i mars 1995.
 

Dag 2:

 

To svært forskjellige bosetninger: Longyearbyen og Barentsburg


Etter frokost tar Hurtigruten deg med på en guidet sightseeingtur i Longyearbyen, hvor man besøker Svalbardmuseet og Camp Barentz. Det fantastiske museet er vel verdt besøket, da det gir deg god innsikt som kan være nyttig å ha på reisen videre. Etter sightseeingen går du om bord MS Nordstjernen og gjør deg klare for ekspedisjonen til sjøs. Skipet seiler sørover i Isfjorden til det ankommer russiske Barentsburg. Gruvebyen har vært russisk siden 1932, og i dag bor det rundt 500 mennesker her. Utforsk den sovjetiske arkitekturen, bli med på et folkeshow eller kjenn på den russiske atmosfæren på en lokal bar. 

barensburg hurtigruten 2

Bartensburg


Dag 3:

 

Sjanser for å se isbjørn: Magdalenefjorden, nordvesthjørnet, Moffen og 80°Nord


Dette området er lokalt kjent som nordvesthjørnet – et område rikt på øyer, fjorder og strender. I Magdalenefjorden besøker du en gammel hvalfangststasjon fra 1500-tallet, samt en kirkegård der døde hvalfangere hviler. Skipet ankommer området om morgenen og gjør sin første ilandstigning for å utforske den vakre arktiske villmarken. I fjorden kan det være du ser både isbjørn, vågehval og sel!

bred svalbard dekknordstjernen utsikt fra dekknordstjernen
 

Dag 4:


Fjorder, isbreer og forskningKrossfjorden, Kongsfjorden og Ny-Ålesund


Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten av Svalbard, også kjent som King’s Bay. Du tilbringer mesteparten av dagen seilende inn i en liten sidefjord kalt Krossfjord. Her varierer landskapet fra tundra til høye fjelltopper med dramatiske isbreer som velter ut i havet. Den innerste delen av Krossfjorden, Lilliehöökfjorden, er fantastisk vakker. Sørg for å holde utkikk etter fjelltoppen Mitra – oppkalt etter Mitre, et katolsk hodeplagg. Fjellet ligger ved inngangen til Kongsfjorden.

Innerst i fjorden ser du den majestetiske Kongsbreen med tre karakteristiske topper: Nora, Dana og Svea. Toppene er oppkalt etter de tre skandinaviske landene. Senere legger skipet til kai i Ny-Ålesund. Fordi du nå befinner deg på 78º 55’ N, er du faktisk i et av verdens nordligste samfunn. Stedet var tidligere kjent for gruvedrift, men i dag er området kjent for arktisk forskning. En rekke land har egne forskningsstasjoner her, med særlig stor aktivitet om sommeren. 

bre svalbardsvalbard natur 2ny a%cc%8alesund nordligste tog
 

Dag 5:Du seiler inn i Isfjorden: Isfjorden og Longyearbyen


Isfjorden er det mest fremtredende fjordsystemet på Svalbard. Skipet tilbringer morgenen til sjøs mot Longyearbyen. Et av de mest bemerkelsesverdige fjellene i dette området kalles Alkhornet, hvor tusenvis av polarlomvi har redene sine om sommeren. Når du seiler inn i de ytre delene av fjorden, kan du merke at landskapet endrer seg. Se de U-formede dalene, skåret ut av fjellene av de enorme isbreene som dekket området for ti tusen år siden. Tilbake i Longyearbyen tilbringer du resten av dagen på egenhånd. På kvelden arrangeres det en avskjedsmiddag på hotellet. 


Dag 6:


Fly hjem fra Arktis: Longyearbyen

Eventyret på Svalbard er over. Hurtigruten sørger for transport til flyplassen hvor flyet ditt tar deg hjem.


Carica anbefaler:

 


Etter å ha fått lov til å bli med på denne fantastiske ekspedisjonsseilingen i september 2019, er det en rekke opplevelser vi kan trekke frem som gjorde denne turen til den fantastiske opplevelsen det var. Noen av opplevelsene som kan anbefales:

- Isbading i Magdalenefjorden 

 Det høres akkurat like kaldt ut som det var; men følelsen man har i etterkant når varmen kommer der man sitter ute på bakre dekk i varme klær, og med en varm kaffe, er helt fantastisk! Vi anbefaler (utrolig nok) at du pakker med deg noe å bade i. Sånn just in case :)

- Plastopprydding mens man er på land

Noe av det man satt mest mest igjen med etter denne seilingen, var inntrykket man hadde etter en 30. minutters økt hvor man samlet inn plast/søppel som man fant innerst i en fjord, på nordsiden av Svalbard. Det er gjerne først da man virkelig forstår omfanget av problemet! 

- Besøke den russiske puben i Barentsburg

Etter en guidet tur gjennom Barentsburg, kan det anbefales å besøke den koselige russiske puben hvor det blir en herlig stemning når et stort mangfold av nasjonaliteter møtes over god drikke, dans og latter.


strandrydding 1Om skipet: MS Nordstjernen


nordstjernen

MS Nordstjernen er oppkalt etter en av verdens mest kjente stjerner. Stella Polaris (Nordstjernen) er kjent for å hjelpe sjøfolk med å navigere mot nord helt tilbake til vikingtiden.

Skipet ble bygget for hurtigruteflåten i 1956 og gikk gjennom en omfattende modernisering i 2000 og 2014 for å kunne gjøre eksklusive seilaser i Arktis. I dag tar hun oppdagere på eventyr i farvannene rundt Svalbard. Til tross for modernisering har denne “gamle damen” fortsatt beholdt mye av det klassiske interiøret. Bruk av messing og tre har tatt henne tilbake til sin gamle storhetstid. Hun kombinerer ekte nostalgi med moderne komfort, og dette skaper en helt unik atmosfære. Ute på dekk kommer du ekstra nær den uberørte naturen. Det er tak over store deler av dekket - dermed kan du nyte livet ute, selv i dårlig vær.

På MS Nordstjernen finner du restaurant, bar, kafé, panoramasalong og bibliotek. Skipet har også koselige innvendige og utvendige lugarer, de fleste med køyeseng. I alle fellesområder og på lugarene finner du fortsatt gammelt, vakkert treverk, og skipet har fortsatt all sin originale kunst om bord.


 

UTVID REISEN:

Vi i Carica kan hjelpe dere å finne riktig flyavgang, og eventuelt hotellovernatting på Svalbard om dere ønsker å utvide oppholdet før og/eller i etterkant av ekspedisjonsseilingen med Hurtigruten.


Send oss en forespørsel med dine ønsker, så tar vi kontakt med et uforpliktende reiseforslag.

OPPGRADER LUGAR:

Prisen inkluderer: 


- Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
- Transport fra flyplass til hotell i Longyearbyen
- En hotellovernatting i Longyearbyen før du går om bord, frokost inkludert
     ( Radisson Blu Polar Hotel, når du bestiller reise i lugarkategori A, I, J og N
            Coal Miner's Cabin, når du bestiller reise i lugarlategori D og E)

- 3 timer sightseeing, inkludert Camp Barentz og museumsbesøk som ender ved havnen
- Transport fra skip til hotell i Longyearbyen
- En hotellovernatting i Longyearbyen etter reisen med MS Nordstjernen, lett lunsj, middag og lett frokost tidlig om morgenen
- Transport fra hotell til flyplass i Longyearbyen
- Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land, alt inkludert
- Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
- Gratis kaffe og te


Kommer i tillegg:


- Fly tur/retur fra ønsket flyplass. (Vi i Carica kan naturligvis hjelpe deg/dere med å finne ønsket flyreise ut i fra dine behov/ønsker.)
- Reise- og avbestillingsforsikringer
- Bagasjeservice
- Valgfri tips

Reisen inkluderer

midtnat
hurtigruten%20logo

Hurtigruten

Ekte opplevelser i unike farvann!


En ekspedisjonsreise med Hurtigruten er ikke som en vanlig cruisereise!
Ønsker du unike natur- og dyreopplevelser? Komme tett på steder hvor de største cruiseskipene ikke kommer til? Kjenne at du på slutten av ferien er blitt enda mer klokere enn du var da du reise?

Da er et ekspedisjonscruise med Hurtigruten din neste ferie!
Kunnskapsrike ekspedisjonsteam på båter som tar opp mot maks 500 passasjerer står klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ombord et av Hurtigruten sine ekspedisjonsskip, merker man fort at stemningen er annerledes enn på et vanlig cruise.

Når høytaleranlegget går på, oppstår det automatisk en forventning man ikke får på et vanlig cruise.
"- Om du går frem på fremste dekk, vil du nå kunne se isbjørn" er en setning som gir gåsehud mens du seiler rundt Svalbard for eksempel.

På ekspedisjonsseilingene til Hurtigruten står natur, kunnskap og opplevelser i fokus - og de kunnskapsrike guidene og ekspedisjonsteamene er ikke bare med deg på land, de holder også foredrag om relevante temaer for områdene dere seiler inn til på forhånd. Alt for at du skal være best mulig forberedt på hva du kan forvente å møte.

Og ettersom det er en ekspedisjonsseiling, er ingen av havnebyene/områdene sikre på forhånd. Vær, vind og andre hendelser kan forandre programmet fra dag til dag - Men uansett vil du kunne være garantert enorme naturopplevelser på nært hold!

 

Send forespørsel

KONTAKT OSS

Ta gjerne å send oss en forespørsel om din utvalgte reise. Oppgi gjerne ønsket avreisedato, antall personer, og hvilken flyplass du ønsker å reise i fra. Vi vil ta kontakt med deg neste virkedag.
logo
Navn
E-mail adresse*
Antall voksne

Avreise flyplass
Ønsket avreisetidspunkt
Telefon
Antall barn


Beskriv kort dine ønsker:
Jeg ønsker å motta informasjon om

Andre reiser

Az_basseng1
Tilbud
Fantastiske priser med luksuriøse Azamara - Inkl. fly fra Oslo
Se utvalgte seilinger med fantastiske Azamara Club Cruises i 2019 til de beste prisene som er tilgjengelig!
Fra kr. 12.990 per person
Seaside_9
Tilbud
Kampanje med MSC Cruises: Opptil 30 % rabatt på cruise!
Pulserende Miami, fantastiske Karibien eller opplevelsesrike Middelhavet - hvor enn du velger å dra på cruise kan du nå få opptil 30% rabatt på et...
Fra kun kr. 5829 per person
ss7073
Anbefalt
11 dagers seiling med luksuriøse Silversea i Middelhavet
Reis med fantastiske Silver Shadow ut fra Barcelona, og vestover i Middelhavet. I løpet av 11 dager om bord Silversea; kan du nyte noe av det...
Fra kr. 44.300 per person