Cruise

Hvorfor reise på cruise?

Hvorfor reise på cruise?

Cruise vs. Charter, for en familie?

Cruise vs. Charter, for en familie?

Ofte stilte spørsmål om Cruise

Ofte stilte spørsmål om Cruise

Ekspedisjonscruise med Hurtigruten

Ekspedisjonscruise fra Norge!

Verdens største cruiseskip

Endelig salgsstart: Verdenscruise med MSC Magnifica i 2025!

Benytt filterfunksjonen for å finne din drømmereise:


Kjære kunde,


Da har vi kommet godt i gang med Carica - Cruise by Travelnet, og vi er her for deg både i Stavanger, Trondheim og resten av landet for å hjelpe til med et spennende cruise! Mange av våre gode kunder gjennom flere år er klare til å dra igjen på cruise, samt vi har fått mange nye som skal på cruise for første gang.
Trendene i sommer er Middelhavet, og både Barcelona, Roma, Venezia og Norden er populære start destinasjoner.
Våre kontor i Stavanger og i Trondheim jobber hver dag med å skreddersy cruiseopplevelser.

Vi jobber også med å finne nye og spennende gruppecruise, samt forslag til cruise på egen hånd. Følg med, så legger vi ut våre cruise så snart vi har alt klart.

For dagens oppdaterte priser, kampanjer, destinasjoner og skip, ber vi deg henvende deg til post@carica.no, så sjekker vi sammen.  


 

Utforsk Middelhavet sommeren 2023 med Royal Caribbiean sine fantastiske seilingsruter! Tilbudet varer ut februar 2023!
Fra kr. 9.990 per person
Gode priser med Celebrity Silhouette fra Miami i vinter
Celebrity Cruises - Gode priser med Celebrity Silhouette fra Miami i vinter
Spesialtilbud forlenges inntil vindere!
Fra Kr 12.020,- pr person
10 netters drømmecruise med Azamara Onward!
Azamara - 10 netters drømmecruise med Azamara Onward!
Bli med på et nydelig cruise ut fra Las Palmas til Lisboa våren 2023!
Fra kr. 17.325 per person
Verdenscruise med MSC Poesia med utseiling fra Europa i januar 2024
MSC Cruises - Verdenscruise med MSC Poesia med utseiling fra Europa i januar 2024
Avreise fra Europa mellom 4 - 7 januar 2024. Gå ikke glipp av muligheten til å besøke hele 52 utrolige destinasjoner i 31 ulike land!
Fra kr. 144.499,- per person
Gode barnepriser. På utvalgte avganger betaler barn kun skatter og avgifter.
Barnepris fra Kr 2.575,-
Unn deg Moderne Luksus i vinter med Celebrity Cruises
Celebrity Cruises - Unn deg Moderne Luksus i vinter med Celebrity Cruises
Du kan velge mellom kun cruise og All Inclusive 75% avslag for person 2
MSC World Europa - Et revolusjonerende skip
MSC Cruises - MSC World Europa - Et revolusjonerende skip
MSC World Europa er det første skipet i MSC Cruises' flåte som går på LNG – flytende naturgass.
Fra Kr 6.989,-
Gå på i Oslo og gå av i Rio!
MSC Cruises - Gå på i Oslo og gå av i Rio!
Opplev både Europa, sjødager og Brasil på dette 20 netters cruiset med MSC Preziosa. Avslutt med noen netter i Rio de Janeiro.
Fra kr: 15.790,- per person
Den prisbelønte Oasis-klassen som omdefinerte cruiseindustrien ble akkurat enda bedre! La oss introdusere Wonder of the Seas - verdens største og...
Fra Kr 11.271,-
For første gang tilbyr MSC helårscruise fra New York!
Kontakt oss for et godt tilbud
Bli med Explorer of the Seas! God priser nå i februar for oss Skandinavere!
Fra Kr 6.610- pr person
Planlegg ditt neste cruise før rushet kommer
MSC Cruises - Planlegg ditt neste cruise før rushet kommer
MSC Cruises har fine priser for både par og familier. Se nærmere på 3 ulike forslag fra oss!
Fra Kr 12.225,-
Tilbring sommeren i Middelhavet på MSC Seaview
MSC Cruises - Tilbring sommeren i Middelhavet på MSC Seaview
Sommeren 2023 kan du seile med MSC Cruises sine flotte skip. De har veldig gode barnepriser, og tilbudet for tiden er med drikkepakke. Kontakt oss...
Bli med på vårens gruppecruise med reiseleder. Vi seiler ut fra Ravenna og besøker flotte greske destinasjoner
Fra Kr 15.900,-
Vakre destinasjoner i Kroatia, Hellas og Tyrkia. Norwegian Viva blir døpt våren 2023 og er det nyeste skipet i flåten.
Fra Kr 26.500,-
11 netters cruise med vakre Celebrity Millennium. Endelig kan vi reise østover igjen. Fullt program kommer snart.
Venter på flypriser

Ofte stilte spørsmål

Hvilken kleskode gjelder om bord?
Til dagtid trenger du behagelige fritidsklær og litt penere klær på kveldstid.

Det er vanlig med to formelle aftener i løpet av et 7 dagers cruise og her anbefaler vi cocktail-/aftenkjole eller buksedress for kvinner og dress for menn. Ønsker man å være mer fleksibel og uformell i klærne finnes det alltid alternative restauranter hvor dresskoden ikke gjelder.
 Vi anbefaler at du pakker en liten håndbagasje med verdisaker og det du trenger til den første dagen om bord (husk badetøy) da det kan ta noen timer før bagasjen blir brakt til lugaren. Eventuelle medisiner som du trenger må alltid pakkes i håndbagasjen (også på flyet).

Når kan jeg gå ombord på skipet?
Tidspunktet for ombordstigning vil stå på billetten din. Seneste ombordstigning vil være 2 timer før skipet seiler første seilingsdag. Alle andre seilingsdager sjekk skipets dagsprogram/gangway for siste ombordstigning, normalt 30 min. før skipets avgang.
Du er selv ansvarlig til å komme tilbake i rett tid, skipet venter ikke.
 
Hvordan betaler jeg for innkjøp ombord?
Alle skip har et kontantfritt system. Ved innsjekk blir det opprettet en konto i ditt navn som sikres i ditt kredittkort og hvor dine kjøp om bord blir automatisk trukket i fra.. Kredittkortet ditt blir så nyttet mot et eget nøkkelkort som du både handler med, bruker som romnøkkel og viser ved av og påstigning ved havneanløpene.
De fleste skipene er bla. Utstyrt med TV på lugaren hvor du bl.a. til enhver tid kan følge med på ditt forbruk. Den siste kvelden får du levert en spesifisert avregning gjeldende for din lugar, slik at du selv kan kontrollere  beløpene som vil bli trukket. Det kan hende at de siste kjøpene du gjorde på cruisets siste kveld ikke rekker å bli registrert på sluttavregningen. Dette vil bli lagt til sluttoppgjøret og belastet kortet som ble registrert ved innsjekk. Dersom det er noe du lurer på vedr. oppgjøret, må du henvende deg i service desk før du mønstrer av. Det kan være enkelte steder om bord som ikke benytter seg av det pengeløse systemet, f.eks. casinoet. Her kan du betale med kontanter i USD eller EURO. Hvilken valuta som brukes om bord avhenger av hvilket rederi du seiler med..

Hva med tips?
Hos noen rederier er tips inkludert når du kjøper ditt cruise.  Hos de rederiene hvor tipsen ikke er inkludert vil dette automatisk bli lagt til slutt regningen din ombord på skipet. Dersom du skulle ha noen spørsmål til sistnevnte, må dette tas opp med service desk før du forlater skipet.

Hva skjer hvis jeg blir syk ombord?
Alle skip er bemannet med min. en kvalifisert lege og minst en sykepleier. Du må imidlertid betale for medisinske tjenester. Åpningstidene er normalt angitt i det daglige programmet og akutt hjelp er tilgjengelig hele døgnet.
 
Dersom man bruker reseptbelagte medisiner, må en huske på å ha en ekstra forsyning med av dette. Det er ikke sikkert alle medisiner finnes tilgjengelig om bord, selv om utvalget er stort. Pass også på å ta med informasjon fra din lege på engelsk dersom du har en sykdom som medfører at du kan trenge assistanse i løpet av cruiset.
 
Det anbefales å ha syke/reiseforsikring med tilstrekkelig dekning. Ta vare på alle kvitteringer, da forsikringsselskapet vil kreve nødvendig dokumentasjon ved en eventuell forsikringssak. I nødstilfelle vil pasienten bli satt på land.
 
Aldersbegrensning?
De fleste cruiseskip har en nedre grense på 6 måneder. På cruise med mange sjødager for eksempel Atlantisk krossing er grensen 1 år. Ellers ingen øvre grense. Alderen regnes fra cruisets første dag. Hos de aller fleste rederi kan ingen personer under 21 år reise på cruise eller ha egen lugar uten å være i følge med foreldre/foresatte eller en annen person som har fylt 21 år. Det finnes rederi som unntaksvis tillater nedre grense på 18 år. Ta kontakt med oss for en sjekk om det skulle være aktuelt.
 
Elektrisk utstyr
Strømspenningen om bord er vanligvis 110/220V og de fleste cruiseskip har europeisk/nordisk stikkontakt i lugaren. Alle lugarer er utstyrt med hårføner. Det er derimot forbudt å bringe med eget varmegenererende apparat som f.eks. krølltang, reisestrykejern etc. De fleste cruiseskip har europeisk/norsk stikkontakt i lugaren. Alle lugarer er utstyrt med hårføner.
Det er derimot forbudt å bringe med eget elektrisk utstyr som, hårføner, krølltang, reisestyrkejern etc.
 
Er det bare gamle mennesker og  damer med blått hår på cruise?

På ingen måte! Alle reiser på cruise, unge som gamle, par som single, barnefamilier, storfamilier, vennegjenger – cruise passer for alle!  
De fleste skip er tilrettelagt for eventuelle bevegelesehemninger og har tilbud i både underholdning, aktiviteter og fasiliteter for alle aldre.
Og om finner du en dame med blått hår ombord… ta bilde sammen med henne og vi gir deg ett gavekort på  500,- (pr lugar)  til ditt neste cruise! :-)