Bergen Kirkenes – Den klassiske reisen nordgående nå uten Singel tillegg!

takeoff
AVREISESTED
Bergen
destination
REISEMÅL
Kirkenes
calendar2
DATO
29.10.2019-14.12.2019
Fra kr. 5.676 per person

På den nordgående reisen fra Bergen til Kirkenes får du mange muligheter til å utforske både kultur og natur. Uten singel tillegg!


På den nordgående reisen fra Bergen til Kirkenes får du mange muligheter til å utforske både kultur og natur. Vi besøker både de store kystbyene og bitte små fiskevær, krysser polarsirkelen og fortsetter enda lenger nord. I løpet av syv dager opplever du dype fjorder, skiftende natur, steder på UNESCOs verdensarvliste og spennende utflukter. Nyt atmosfæren i byer som Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø. Disse kystbyene har mye til felles og rike på sjarm og kulturarv, men du får også se forskjellene. På strekningene mellom havnene vi besøker ligger den uberørte og vakre naturen som perler på en snor.

SEILINGSRUTE

Reiserute: 

Dag 1: Bergen
Dag 2: Florø - Molde
Dag 3: Kristiandsund - Rørvik
Dag 4: Brønnøysund - Svolvær
Dag 5: Stokmarkens - Skjervør
Dag 6: Øksfjord - Berlevåg
Dag 7: Kirkenes
 
IMGP6270

Hilde Tou

Reise dag for dag:

 

Dag 1 - Bergen - Porten til fjordene

bergen-2071377 1920
Reisen starter i Bergen, byen som er omgitt av sju fjell. Byen ble grunnlagt i 1070, og var en periode Norges hovedstad. Dette er et sentralt sted for å starte reiser i Norge. Bergen har bevart mye av sin sjarmerende karakter opp gjennom tidene. Et eksempel er den UNESCO-listede Bryggen med sitt fargerike kaiområde som stammer fra 1300-tallet. Ta deg en spasertur rundt i byen, sett deg ned på en utekafé eller restaurant, ta Fløibanen til toppen av byen eller besøk det berømte fiskemarkedet.

Når du kommer om bord, inviterer Hurtigruten deg til en herlig middagsbuffet, basert på de beste råvarene kysten har å tilby. Skipet seiler nordover fra Bergen i Hjeltefjorden, den samme ruten som vikingene seilte for å komme seg til Shetland og videre. Skipet setter kursen mot det høye nord. Bruk kvelden til å slappe av og nyte landskapet fra dekk eller en av panoramasalongene til Hurtigruten – en liten forsmak på hva du har i vente.
 

Dag 2 - Florø - Molde - Arkitektur og naturens egne kunstverk

alesund-1661671 1920
Hvis du våkner tidlig om morgenen, får du med deg vakre Nordfjord før frokost. Idet Skipet passerer Vestkapp, er du ute på åpent hav. Like etter seiler skipet gjennom en flott skjærgård før det legger til kai i Ålesund. Denne kystbyen er kjent for sin vakre jugendstilarkitektur, som preges av tårn, ornamenter og spir. Byen ble gjenoppbygget i denne stilen etter at byen brant ned i 1904. Er du opptatt av livet i havet? Da anbefaler Hurtigruten et besøk til Atlanterhavsparken – et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. På utflukten besøker du også pingvinbassenget. Deretter beveger du deg opp i høyden til fjellet Aksla, som gir deg fantastisk utsikt over byen. Du kan også utforske jugendstilbyen fra en sjøkajakk.


Dag 3 - Kristiansund - Rørvik - Middelalderstemning i den gamle hovedstaden

norway-3144742 1920
Trondheim er Norges tredje største by, og ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997. Bli med på utflukten til Nidarosdomen, erklært som Norges nasjonalhelligdom. Dette er landets eneste katedral, med arkitektoniske detaljer og utsøkt kunstnerisk utforming. Om våren og sommeren fortsetter til Ringve Musikkmuseum, som er Norges nasjonale museum for musikk. Denne vakre herregården er omkranset av en praktfull botanisk hage, der du har flott utsikt både over byen og fjorden.

Fra september til mai kan du dra på veterantrikk-sightseeing i Trondheim, i de gamle sporvognene på Gråkallbanen. Kos deg på en unik sightseeingtur på verdens nordligste trikkelinje.
Du kan også utforske Trondheim fra en kajakk i Nidelven hele året. Bli med ekspedisjonsteamet på fotturer og oppleve enda mer av Trondheim og omgivelsene rundt. 

Om ettermiddagen setter skipet en nordvestlig kurs og passerer Kjeungskjær fyr og en rekke holmer og skjær. Etter at skipet har seilt gjennom det trange Stokksundet, nærmer skipet seg sjarmerende Rørvik.


Dag 4 - Brønnøysund - Svolvær - Velkommen til Arktis!

dawn-1018660 1920
I dag krysser du polarsirkelen! Denne usynlige linjen ligger på 66 grader og 33 minutter nord og markerer grensen til Arktis. Om sommeren gir den nordlige beliggenheten 24 timers dagslys – også kalt midnattssol. Vinterstid har du størst sjanse for å oppleve nordlys jo lenger nord du befinner deg. Selv om du ikke skulle være våken når vi krysser polarsirkelen, vil kapteinen sørge for at det blir en minneverdig opplevelse etterpå. Dersom du seiler i arktiske farvann for første gang, kan du delta i en polarsirkel-dåp på dekk.

Senere på ettermiddagen dukker synet av den 1000 meter høye Lofotveggen opp i horisonten. Lofoten ligger mellom majestetiske fjell og hvite sandstrender – en opplevelse helt utenom det vanlige. Noe av sjarmen med dette området er de små, idylliske fiskeværene med en avslappende stemning. Ta deg en spasertur mellom fiskehjellene og rorbuene, som gir deg et historisk innblikk i den gamle fisketradisjonen som Lofoten er så kjent for.

I Stamsund kan du bli med på en historisk reise på Lofoten Viking Museum. Her blir du invitert inn i høvdingens hus, en fantastisk rekonstruksjon som huser funn fra vikingtiden. Høvdingen og husfruen inviterer deg også til et ekte vikingmåltid i "bankettsalen", der du får smake på ekte vikingmat og drikke og se de tradisjonelle klærne vikingene gikk med – alt akkompagnert av sang og dans slik det må ha vært i vikingtiden.

Mellom Stamsund og Svolvær kan du få med deg livet på en urte- og ostegård i Lofoten, eller besøke områdets eneste bryggeri i et nedlagt fiskemottak i Svolvær.

Når du krysser polarsirkelen vinterstid, er jakten på nordlyset i gang. Skipet feirer kryssingen med multimediashowet, "Det magiske lyset, Aurora Borealis" – med bilder, tekst og musikk. Under innseilingen til trange Raftsundet, gjør skipet et stopp ved munningen av Trollfjorden. Her serverer det ferske fiskekaker på dekk. Du får også høre historien om "Slaget ved Trollfjorden", som fant sted vinteren år 1890. Ser du godt etter, vil du kanskje oppdage noen troll oppe i fjellsiden – eller kanskje ikke ...


Dag 5 - Stokmarknes - Skjervøy- Føl deg som en polarhelt

troms%c3%b8
Gjør deg klar for en aktiv dag, uansett årstid! I løpet av morgentimene gjør skipet noen raske stopp i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes. Deretter fortsetter skipet mot Tromsø, "Hovedstaden i Arktis", hvor det er et lengre opphold. En rekke berømte arktiske ekspedisjoner startet i Tromsø. Vinterstid kan du bli med på fotturen, "Polarhistorisk byvandring", der du får vite mer om oppdagelsesreisende og jegere i Arktis, og du får smake øl fra verdens nordligste bryggeri. 

Om vinteren og om våren kan du bli med på en spennende hundesledetur. På denne "mini-ekspedisjonen" trekker hundene deg over snødekt landskap mens du nyter utsikten mot havet, fjellene og det åpne landskapet. Om natten kommer det eneste lyset du ser fra hodelykter, stjernehimmelen og – hvis du er heldig – nordlyset. På denne tiden av året kan du også friske opp skiferdighetene dine, eller bli med på en tur på truger eller en på fisketur på fjorden.

Hele året kan du bli med ekspedisjonsteamet på fotturer, og se mer av Tromsø og omgivelsene.

Etter en spennende dag i Tromsø, fortsetter skipet nordover. Dus eiler nå inn i farvann som – mellom oktober og mars – gir deg gode muligheter til å oppleve nordlyset. Da samles dere på dekk for å nyte dette magiske lysshowet.


Dag 6 - Øksfjord - Berlevåg- På toppen av verden – Nordkapp

north-cape-506952 1920
Nyt det flotte subarktiske landskapet når skipet krysser 71. breddegrad på reisen deres mot Nordkapp, et av de nordligste punktene på det europeiske kontinentet.
Etter et kort stopp i Hammerfest kommer dere til Havøysund. Her kan du gå av skipet og bli med på en RIB-tur langs kysten, der du får se Nordkapp fra sjøsiden. Så går du i land for å besøke verdens nordligste fiskevær. Etter en stund går du om bord på en buss som tar deg med til Nordkapp, slik at du får med deg den unike utsikten herfra.

Skipet kommer Honningsvåg, porten til spektakulære Nordkapp. En utflukt til Nordkapp-platået tar deg til posisjonen 71°10’21´N, kun 2000 km fra den geografiske Nordpolen. På det 307 meter høye Nordkapp-platået får du følelsen av å være ved verdens ende. Husk å ta noen bilder av den fantastiske utsikten! Nær Nordkapp ligger Gjesværstappan, et av verdens mest spennende naturreservater. Bli med på fuglesafari og opplev Finnmarks største lundefuglkoloni og et store flokker krykkjer. Under hekkesesongen yrer det av fugleliv i området, og mektige havørner henger over landskapet på jakt etter neste bytte. Her finner du også lomvi, alke, skarv, arktisk joer, havhest, polarlomvi og den store  havsulen – og et symfoniorkester av fugleskrik.

Reisen fortsetter nordover og skipet seiler inn i samenes rike. Skipet passerer Finnkirka, mens dere nærmer dere neste stopp; fiskeværet Kjøllefjord. Hør mer om samefolket, mens du utforsker det praktfulle landskapet om sommeren og høsten. Du får også vite mer om samisk liv og tradisjoner og oppleve tradisjonsrik joik. Om vinteren anbefaler vi en uforglemmelig snøscootersafari til en av Europas mest ekstreme og spennende naturområder. Underveis vil guidene fortelle om samefolket og de geografiske og klimatiske forholdene, livet på Finnmarkskysten og hvordan lokalbefolkningen utnytter naturressursene både i sommer- og vinterhalvåret. Opplev snøkledde daler, frisk vinterluft og kanskje det mystiske nordlyset på en klar stjernehimmel. “Sámi Autumn” er en utflukt der du lærer om det arktiske naturbaserte kjøkken og apotek. Du får smake tørket reinsdyrkjøtt, kreklingsaft, urtete av nesle og rosenrot, og kanskje kjenne nærværet av Noaiden, den samiske sjamanen. 


Dag 7 - Kirkenes - Det ekstreme nord Naturen blir mer og mer dramatisk når dere nærmer dere Kirkenes. 

kirkenes-2068921 1920
Skipet legger til havn Vardø om morgenen. Ikke lenge etter frokost kommer dere til Kirkenes, som faktisk ligger lenger øst enn Istanbul og St. Petersburg! Dette er stedet hvor Hurtigruten snur og starter reisen sørover igjen. Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten mot øst.

Den russiske grensen er bare noen få mil unna. Du vil kanskje synes det er rart at veiskiltene er både på norsk og russisk. Avhengig av årstiden, er det mange måter å komme seg til den russiske grensen på. Du kan reise med buss (hele året), bli med på en elvebåtsafari, eller dra på en action-fylt ATV-tur (firehjuls motorsykkel). I Kirkenes finner du også en rekke fascinerende, små museer, som viser regionens rike arv og historie.

Oppholdet i Kirkenes gir mulighet til å delta i en rekke forskjellige aktiviteter i det arktiske landskapet. Om vinteren og våren kan du bli med på mange spennende vinterutflukter, som å utforske den arktiske villmarken på en snøscooter og kjøre over en islagt fjord. Underveis vil guidene fortelle om samenes historie, det ekstreme arktiske klimaet og områdets unike dyreliv. På hundesledeturer vil energiske huskyer dra deg gjennom det islagte arktiske landskapet. Om sommeren kan du fange og spise den gigantiske kongekrabben som finnes i Barentshavet.

Bergen Kirkenes – Den klassiske reisen nordgående nå uten Singel tillegg!

UTVID REISEN:

Det finnes glimrende muligheter for å utvide ferien med noen dager på hotell i Bergen eller Kirkenes før/eller i etterkant av cruiset. 
Vi har gode fly og hotellavtaler over hele verden.

Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt med et ​uforpliktende reiseforslag!

OPPGRADER LUGAR:

Pris seiling 29. oktober med MS Finnmarken:

Polar innvendig lugar fra kr: 8.355,-
Polar utvendig lugar fra kr: 10.167,-
Arctic superior lugar fra kr: 13.624,-


Pris seiling 7. november med MS Nordlys:

Polar innvendig lugar fra kr: 7.772,-
Polar utvendig lugar fra kr: 9.458,-


Pris seiling 14. desember med MS Lofoten:

Polar innvendig lugar fra kr: 5.676,-
Polar utvendig lugar fra kr: 7.891,-


Inkludert i prisen:

Cruise i valgt lugarkategori
Helpensjon


Ikke inkludert:

Fly
Transfer
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter

Hurtigruten kan tilby et stort utvalg av lugar- og suite alternativer.
Vi i Carica har seilt med de fleste skipene til Hurtigruten, og står klare til å hjelpe dere å velge riktig lugarkategori ut i fra deres ønsker.
Vi tar forbehold om pris- og kapasitetsendringer, samt eventuelle skrivefeil.

Reisen inkluderer

midtnat
hurtigruten%20logo

Hurtigruten

Ekte opplevelser i unike farvann!


En ekspedisjonsreise med Hurtigruten er ikke som en vanlig cruisereise!
Ønsker du unike natur- og dyreopplevelser? Komme tett på steder hvor de største cruiseskipene ikke kommer til? Kjenne at du på slutten av ferien er blitt enda mer klokere enn du var da du reise?

Da er et ekspedisjonscruise med Hurtigruten din neste ferie!
Kunnskapsrike ekspedisjonsteam på båter som tar opp mot maks 500 passasjerer står klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ombord et av Hurtigruten sine ekspedisjonsskip, merker man fort at stemningen er annerledes enn på et vanlig cruise.

Når høytaleranlegget går på, oppstår det automatisk en forventning man ikke får på et vanlig cruise.
"- Om du går frem på fremste dekk, vil du nå kunne se isbjørn" er en setning som gir gåsehud mens du seiler rundt Svalbard for eksempel.

På ekspedisjonsseilingene til Hurtigruten står natur, kunnskap og opplevelser i fokus - og de kunnskapsrike guidene og ekspedisjonsteamene er ikke bare med deg på land, de holder også foredrag om relevante temaer for områdene dere seiler inn til på forhånd. Alt for at du skal være best mulig forberedt på hva du kan forvente å møte.

Og ettersom det er en ekspedisjonsseiling, er ingen av havnebyene/områdene sikre på forhånd. Vær, vind og andre hendelser kan forandre programmet fra dag til dag - Men uansett vil du kunne være garantert enorme naturopplevelser på nært hold!


AVBESTILLINGSREGLER - i korte trekk

Reiser langs norskekysten
Opp til 60 dager før avreise tap av depositum
60 – 42 dager før avreise 30% av reisens pris
41 – 28 dager før avreise 60% av reisens pris
27 – 14 dager før avreise 90% av reisens pris
Mindre enn 14 dager før avreise 100% av reisens pris
Ekspedisjonsreiser
Opp til 200 dager før avreise 10% av reisens pris
200 – 151 dager før avreise 15% av reisens pris
150 – 91 dager før avreise 30% av reisens pris
90 – 46 dager før avreise 50% av reisens pris
45 – 31 dager før avreise 70% av reisens pris
30 – 16 dager før avreise 80% av reisens pris
15-2 dager før avreise 90% av reisens pris
Mindre en 2 dager før avreise 100% av reisens pris

Spør oss om du har behov for ytterligere og inngående detaljer.

 

Send forespørsel

KONTAKT OSS

Ta gjerne å send oss en forespørsel om din utvalgte reise. Oppgi gjerne ønsket avreisedato, antall personer, og hvilken flyplass du ønsker å reise i fra. Vi vil ta kontakt med deg neste virkedag.
logo
Navn
E-mail adresse*
Antall voksne

Avreise flyplass
Ønsket avreisetidspunkt
Telefon
Antall barn


Beskriv kort dine ønsker:
Jeg ønsker å motta informasjon om

Andre reiser

NCL_ships
Tilbud
Kampanje med Norwegian Cruise Line: Spar opptil 2700 kr. per lugar!
NCL gir deg nå opptil 2700 kr. i rabatt pr. lugar ved bestilling innen 30. oktober på cruise over hele verden!
Fra kr. 7.890 per person
Adv_pool
Høstkupp
Opplev Karibien i påsken med Royal Caribbean - Inkl. fly fra Bergen
Reis på et fantastisk cruise i Karibien i påsken 2020! Inkludert i prisen er fly fra Bergen, hotellovernatting i Fort Lauderdale før cruiset, og en...
Fra kr. 16.290 per person
Adv_pool
Høstkupp
Opplev Karibien i påsken med Royal Caribbean - Inkl. fly fra Trondheim
Reis på et fantastisk cruise i Karibien i påsken 2020! Inkludert i prisen er fly fra Trondheim, hotellovernatting i Fort Lauderdale før cruiset, og...
Fra kr. 16.590 per person