logo
logo

Bli medre kjent med Azamara Pursuit - Skipet Michelle var på studietur på juni 2019:


Azamaras cruise handler om å gå tilbake til røttene, hvor destinasjonene er i fokus - samtidig som man har med seg sitt 5stjernes boutique hotell.

Skipene til Azamara ligger til kai i hele 80 % av tiden, som gir fantastiske muligheter til å utforske de ulike stedene man besøker. Cruise med Azamara er absolutt et voksent cruise med klasse - men samtidig ikke for stivt.


Azamara har høyt antall tilbakevendende gjester, og det er flere grunner til det:


En av grunnene er crew og kaptein, men også det at Azamara er et tilbakelent cruise uten mye støy.

Det mangler ikke på underholdning likevel, man kan melde seg på aktiviteter ombord. Der arrangeres eventer som white party og live musikk. Der finnes en liten butikk hvor man får kjøpt det mest nødvendige som solkrem og toalettartikler – til enkelte klesplagg, men utvalget er selvsagt begrenset.


Her får man personlig service, da skipene ikke tar mer enn ca.700 passasjerer og der er ca.1,5 passasjer per ansatt er det innlysende at servicen er på et meget høyt nivå. Man håndhilser ikke på Azamara, man «fistbumper». Dette begynte kanskje som et hygienetiltak, men er blitt ei kul greie på disse skipene.

Azamara tilbyr unike «AzAmazing» opplevelser på land som kun er for skipets gjester. Et eksempel er å stenge av et helt torg for konsert, eller opera etc. Dette er inkludert i prisen på de fleste seilinger.

Annet eksempel på unike opplevelser er ruter som går innom steder som har store eventer, eks. Grand Prix i Monaco, hvor hotellpriser i den perioden er skyhøye. I den forbindelse hadde Azamara cruise med overnatting i havn, genialt!


På skipene kan man oppleve ting som ikke står i rutebeskrivelse. Hvis f.eks en havn er full av andre skip, kan kapteinen bestemme seg for å ta til en annen havn, eller ta skipet til et sted der det er verd å oppleve noe spesielt for så å vende tilbake til opprinnelig rute. «Vi er veldig fleksible» sier kaptein Antonio – mens han strekker armene ned i gulvet på vei til yogastilling - nedadgående hund…

Kapteinen og hans crew er også med på arrangementer om bord, som på white night er dem å se ved grillen og serverer gjestene.


Azamara Pursuit er det yngste av de tre skipene, med flotte fellesområder både inne og ute. The Drawing Room ligger på dekk 10 og er et hyggelig tilbaketrukket område med bøker på forskjellige språk, flatskjerm og flere flotte sittegrupper samt et flygel.


The Livingroom, her spiller DJ musikk  – på request også.

Det ligger på dekk 10 i front med panoramautsikt. På dagen kan også her foregå forskjellige aktiviteter eks. Golf putting, og like ved ligger The Cardroom. Her står fire stasjonære PCer og man kan melde seg på kortspill, quiz o.l.
 


Restauranter


Discoveries restaurant er hovedrestaurant og ligger akter på dekk 5. Elegant med lyse farger og moderne touch. Maten er variert og er man veganer eller glutenallergiker så finnes alternativer her også.

Prøvde et fantastisk stykke røkt andebryst til forrett, en utrolig god New York strip steak, medium rare – og toppet det med Cheesecake New York style til dessert.. burde spist bare halve, men det lot seg ikke gjøre... :)


Aqualina er en av to spesialrestauranter. Her serveres middelhavsspesialiteter, og en del sjømat på menyen.

Prime C er også spesialrestaurant, her er det stek, hummer og annet snadder på menyen.

Om kjøkkensjefen har vært i land og handlet, så kan de overraske med lokal mat også.Det er 30 Euro i covercharge på disse restaurantene, og da kan man bestille det man vil på menyen.


I Buffét restauranten Windows café på dekk 9 er der et godt utvalg til frokost og lunsj. Best er det å sitte ute på Sunset Veranda å nyte maten. Man kan også spise disse måltidene i hoved restauranten, da fra meny.


Mosaic Café  er et naturlig samlingspunkt hvor man kan få sin favorittkaffe og ferskt bakverk.

 


Lugarer:


De vanlige lugarene er på ca. 13.5m2. Vi hadde en utvendig lugar. Lyst og fint, 42 tommers

flatskjerm, vann og brus fra minibar inkludert. Badekåpe og tøfler. Veldig gode senger!

Som nevnt er badene små men fine, og igjen – det har lite å si med mindre man er skrekkelig stor..

Der finnes større suiter. Har man suite har man også spesialrestaurant inkludert, og internett 235min.


Drikkepakker:


Uansett hvilken lugarkategori man velger så har man Classic drikkepakke inkludert.

Denne kan oppgraderes til 15USD per dag, hvilket jeg synes er verdt det da en drink i Premiumpakke kan koste akkurat det.

Der er nok solsenger ved basseng- og soldekk, med tykke madrasser og nakkeputer – veldig behagelige.


Spa


Skipet har spa med forskjellige typer behandlinger ombord som massasje, akupunktur, voksing og frisør.

Det holdes ogå gratis Spa seminarer.


Trening


Skipet har fullt utstyrt treningssenter og Yogaklasser.


Destinasjoner:


Opatija i Kroatija. Skipet lå ankret opp utenfor den lille byen og vi tok livbåt tender til land. Her kan man ta med seg badetøy og legge seg på den lille rullesteinstranden, gå en tur langs den lange promenaden eller til byen som ligger noen minutter i gangavstand herfra. En hyggelig liten kystby.
Koper, Slovenia.Her la skipet til kai. Også her er byen i

gåavstand. Koper er Slovenias eldste by, med Tito square som senter i gamlebyen. Vi spaserte gjennom gamlebyen, mange sjarmerende gamle bygninger fra 1200-tallet. På vei tilbake passerte vi en liten beachclub, så her er også muligheten for en dukkert når man først er i land.

Vel tilbake i Venezia, gikk vi som hadde sent fly hjem i fra havnen inn til byen og brukte dagen der før vi tok båtbuss til flyplassen. Det kostet 15 Euro og tok ca.25min.

Jeg reiser så gjerne på tur med Azamara igjen.

Takk for en fantastisk tur!