Ekspedisjonscruise fra Kristiansand til Island med helt nye MS Fridjof Nansen!

takeoff
AVREISESTED
Kristiansand
destination
REISEMÅL
Reykjavik
calendar2
DATO
26.06.2020-08.07.2020
Fra kr. 27.990 per person
Bli med på en uforglemmelig ekspedisjon på Island og i Norge. Utforsk sjarmerende steder. Gå rundt i arktiske landsbyer. Lær vikinghistorie. Opplev spektakulær natur og et rikt dyreliv. Nyt utsikten fra deck når vi seiler gjennom Norges spektakulære fjorder.

Hurtigruten tar deg med på unike ekspedisjoner. Opplev noen av verdens mest fjerntliggende og uberørte farvann. Som med alle ekspedisjoner, er det naturen som bestemmer. Vær, is og forholdene til sjøs er rammebetingelser vi må forholde oss til. Sikkerhet og trygge opplevelser har til enhver tid topp prioritet. Alle reiseruter evalueres kontinuerlig slik at vi kan tilpasse oss forholdene, eller gi deg ekstra gode muligheter til å komme tett på natur og dyreliv. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

SEILINGSRUTE

IMGP6270

Hilde Tou

Reisen dag for dag:


Dag 1: Ombordstigning i Kristiansand


- Skipet seiler inn etter starten i Hamburg, og vi har fått en sjelden anledning til å selge et ekspedisjonscruise med ombordstigning i Kristiansand.


Dag 2:  Majestetiske Preikestolen


Lysefjorden er 40 km lang og 422 m dyp. Preikestolen tårner imponerende 604 m over Lysefjorden. Vi seiler inn fjorden og nyter det flotte landskapet fra dekk. Vi håper å få en flott utsikt opp mot Preikestolen.


Dag 3: Geirangerfjorden


Geirangerfjorden er kjent som selve juvelen blant norske fjorder. Den er med på UNESCOs verdensarvliste. Langs den 100 km lange strekningen ligger det idylliske småsteder. Nyt denne fantastiske opplevelsen fra dekk.


Dag 4: Norskehavet


Vi tilbringer en avslappende dag til sjøs med kurs mot Island. Ekspedisjonsteamet deler kunnskap og erfaring og holder workshops. Du kan også besøke vitenskapssenteret vårt for å lære mer.


Dag 5: Seyðisfjörður - Halvdag


Landsbyen Seyðisfjörður er sterkt påvirket av Norge. Norske fiskere kom hit i 1848 og bygde mange av husene her. Disse har gitt byen en unik identitet. Utforsk denne særegne byen. Bli med på en organisert tur, eller en valgfri utflukt til Skálanes.


Inkludert aktivitet: En spasertur rundt Seyðisfjörður (2 t)


Bli med på en spasertur rundt i de fargerike gatene i Seyðisfjordur. Se den blå kirken og moderne kunst på det lokale kultursenteret. På Teknisk museum kan du skru tiden tilbake, og se hvordan historiske oppfinnelser innen mekanikk, elektrisitet og kommunikasjon har forandret liv og omgivelsene.


Dag 6: Grímsey - Heldag


Kryss PolarsirkelenDenne grønne og gressbelagte øya kommer vi til med småbåter. Den er trolig best kjent for sin beliggenhet ved Polarsirkelen. Hvis forholdene er gunstige kan du krysse linjen fra nord til sør.


Inkludert aktivitet: Kryssing av Polarsirkelen (2 t 30)


Polarsirkelen krysser Island på nordspissen av Grímsey. Når vi beveger oss over, har vi en morsom, liten seremoni sammen med besetningen, før vi går mot Orbis et Globus-monumentet som symboliserer Polarsirkelen. På veien får du mange muligheter til å ta bilder av den nydelige naturen, og fuglearter som lundefugl, rødnebbterner og heilo, og flere andre fuglearter som hekker i nærheten.


Dag 7: Akureyri - Heldag


Hovedstaden i nord. Livlige Akureyri er det mest folkerike samfunnet utenfor hovedstaden Reykjavík. Byen er sentrum for handel, kultur og tjenester på Nord-Island. Den er kjent for sine botaniske hager og spesielle trafikklys. Akureyri ligger nær mange av Islands mest berømte naturskatter, blant annet innsjøene Myvatn og Goðafoss.


Inkludert aktivitet: Byvandring og besøk i botanisk hage (2 - 3 t)


Få et innblikk i Akureyris fortid og nåtid på en rolig spasertur rundt i byen. Se bysentrum før du tar deg opp til utkikkspunktet. I løpet av spaserturen skal vi også innom den botaniske hagen Lystigarðurinn, hvor du kan se over 2000 arter av lokale og utenlandske blomster som vokser utendørs på grunn av det varme mikroklimaet i Akureyris.


Dag 8:  Ísafjörður - Heldag


De ville vestfjordeneÍsafjörður er flankert av høye fjell på alle sider og er en nesten perfekt naturlig havn. Gå rundt og opplev arkitekturen. Kjøp lokalt håndverk. Se de eldste husene på Island og besøk det maritime museet.


Inkludert aktivitet: Strandrydding (1 - 3 t)


En av de viktigste daglige oppgavene til mannskapet (og gjestene våre) er å forhindre at avfall havner i havet. Men vi trenger også hjelp til å rydde opp forurensing som allerede er gjort. Hver gang vi går i land et sted, blir Ekspedisjonsteamet og gjestene våre oppmuntret til å hjelpe til med å rydde opp søppel der de måtte finne det. Enkelte steder arrangerer vi også større strandryddinger, dersom vi får tillatelse av landeierne.


Dag 9:  Patreksfjörður - Heldag


PatreksfjörðurPatreksfjördur er et sjarmerende sted på vestkysten med rundt 660 innbyggere. Hvis forholdene tillater det, kan du oppleve naturskjønne turstier langs den pittoreske fjorden. Patreksfjördur ligger i nærheten av de spektakulære fossene Dynjandi og Látrabjarg, kjent for fugletitting.


Inkludert aktivitet: Spasertur gjennom byen (1 t)


Ta en tur rundt den livlige havnen i Patreksfjörður og få kunnskap om fisk, og forståelse for hvor viktig fiskeriene har vært for landsbyen. Vi skal besøke den lokale kirken, og gå en tur til muren som beskytter mot snøskred. Her får du den beste utsikten over fjorden. Byen har også en rik historie som base for engelske og franske sjømenn, kjøpmenn og sjøfolk.


Dag 10:  Stykkishólmur - Heldag


SagalandStykkishólmur har bevart sine gamle hus i sentrum og er omgitt av flott natur. Besøk interessante museer eller bli med på valgfrie utflukter. Disse går til ikoniske områder som Lóndrangar basaltklipper eller de svarte sandstrendene i Djúpalónssandur.


Inkludert aktivitet: Spasertur og besøk til ærfuglsenteret (2 t)


Hør tankevekkende historier om religion, sosiale utfordringer og helsesystemet på Island, på en hyggelig spasertur rundt i byen. Det blir naturligvis også interessant informasjon relatert til historien og kulturen på dette vennlige stedet. I Stykkishólmur skal vi besøke det islandske ærfuglsenteret som ligger i nærheten av Breidafjordur. Dette er verdens største hekkeområde for ærfugl.


Dag 11: Heimaey - Heldag


Heimaey, eller "Hjem" ønsker oss velkommen. Dette er et område med vulkansk aktivitet. Det består hovedsakelig av bratte sjøklipper. Vegetasjonen gjør området til et egnet sted for utallige fugler, inkludert den sjarmerende lundefuglen.


Dag 12: Reykjavik


Ankomst til verdens nordligste hovedstadIslands hovedstad har et pulserende byliv med en rekke restauranter, butikker og museer. I nærheten av byen er det isbreer, fosser, geysirer og fjell. Vi ankommer byen om morgenen. Ekspedisjonen ender her.


MS Fridtjof Nansen


MS Fridtjof Nansen er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære destinasjoner.

Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være en nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen. Den moderne teknologien, kombinert med Hurtigrutens 125 års erfaring, garanterer at en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen vil bli en fantastisk opplevelse.


Fasiliteter om bord MS Fridtjof Nansen


De fantastiske omgivelsene vi besøker blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape en avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger. Suiter over skipets akter har utendørsboblebad med spektakulær utsikt.

Kjernen i opplevelsen er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene vi utforsker. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

MS Fridtjof Nansens tre restauranter byr på fantastisk mat, med menyer som hentet fra våre nordiske mattradisjoner samt internasjonale retter med lokal inspirasjon. Nyt måltidene på Aune – hovedrestauranten, Fredheim – med internasjonalt kjøkken eller Lindstrøm – spesialrestauranten der du kan oppleve raffinert, moderne norsk og nordisk matlaging.


Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner kan gjestene slappe av og samle krefter i den elegante Explorer Lounge, treningsstudio og velværesenter, eller nyt landskapet og solnedgangen på de store innen- og utendørs observasjonsdekkene. Infinity-basseng og boblebad er bare noen av høydepunktene.


Alt du trenger til et ekspedisjonscruise:


På hver ekspedisjonsreise finnes det et ekspedisjonsteam, en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere. De har alle med seg stor kunnskap og erfaring og kommer til å være guider og lære deg mer om sikkerhet, bærekraft og vitenskap.

MS Fridtjof Nansen tilbyr en rekke spesialdesigne ekspedisjonsutstyr, inkludert kajakker, Blueye undervannsdroner og mindre tenderbåter for trygge landganger i avsidesliggende områder.


I fotsporene til en stor utforsker


Det nyeste tilskuddet i flåten hyller arven til den norske utforskeren, vitenskapsmannen og fredsprisvinneren Fridtjof Nansen. Kjent for sine innovasjoner innen arktiske ekspedisjoner, Nansen ledet den første krysningen av Grønland på ski. Han er nok kanskje mest kjent for sitt forsøk på å nå den geografiske nordpolen under Fram-ekspedisjonen (1893-1896)

Ekspedisjonscruise fra Kristiansand til Island med helt nye MS Fridjof Nansen!

UTVID REISEN:

Hva er inkludert: 


- Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvan i alle restaurantene)
- Fredheim restaurant - måltider inkludert
- A la carte restaurant (kun for gjester i suite)
- Kaffe og te inkludert hele dagen
- I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig om morgenen og ettermiddagssnack
- Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
- Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
- Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
- Det forventes ikke at du tipser


Aktiviteter og forelesninger:


- Et variert utvalg av aktiviteter er inkludert I alle reisene slik at du får mest ut av destinasjonene du besøker, inkl. turer med små båter og ilandstigning med eksedisjonsteamet .

- Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et internasjonalt og håndplukket team av høyt utdannet eksperter med bakgrunn fra ulike akademiske felt med dyp kunnskap om områdene vi seiler til.

- Gratis vind- og vannavstøtende jakke.

- Lån av støvler, staver og ustyr til inkluderte og valgfrie aktiviteter.

- Dybdeforelesninger innen vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi og kultur som hjelper deg å forstå destinasjonene du opplever.

- Vitenskapsprogram som lar deg bidra til forskning og lære om severdighetene.

- Fotokurs hvor du lærer kamerainnstillinger og tips og triks. Loggbok med foto og filmopptak fra ekspedisjon.

- Uformell omgang med ekspedisjonsteamet og gjester, inkl. en velkomstsamling og daglige treff for å oppsummere reisen og forberede dagen fremover.

- Muighet for å spise sammen med ekspedisjonsteamet og offiserer.

- Bibliotek med relevant litteratur.

- Presentasjon av havner for å gi deg kunnskap.

- En avsluttningssamling.


Ikke inkludert:


Internasjonale flyvninger
Valgfrie utflukter med de lokale partnerne våre
Valgfrie gruppeturer som kajakkpadling og fotturer (hvis forholdene tillater det) med ekspedisjonsteamet
Reiseforsikring
Bagasjehåndtering


OPPGRADER LUGAR: 

Vi opplever hyppigere endringer i prisene fra våre rederier for tiden, og det er ikke sikkert vi har rukket å publisere den siste versjonen i alle våre forslag. Vi skal imidlertid ha akkurat de samme prisene som rederiene selv , så la oss finne de rette priser ved kontakt.

Pris avreise juni: fra 27.990.- per person


Helt nye MS Fridjof Nansen tilbyr et stort mangfold av lugarer eller suiter.

Vi har oversikt over alle kategorier, og står klare til å hjelpe deg å finne riktig lugar/suite basert på dine behov og ønsker.

 

Reisen inkluderer

MS Fritjof Nansen


Om bord MS Fridtjof Nansen

De fantastiske omgivelsene vi besøker blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape en avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger, suiter over skipets akter har utendørsboblebad med spektakulær utsikt.

Kjernen i opplevelsen er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene vi utforsker. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

MS Fridtjof Nansens tre restauranter byr på fantastisk mat, med menyer som hentet fra våre nordiske mattradisjoner samt internasjonale retter med lokal inspirasjon. Nyt måltidene på Aune – hovedrestauranten, Fredheim – med internasjonalt kjøkken eller Lindstrøm – spesialrestauranten der du kan oppleve raffinert, moderne norsk og nordisk matlaging.

Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner kan gjestene slappe av og samle krefter i den elegante Explorer Lounge, treningsstudio og velværesenter, eller nyt landskapet og solnedgangen på de store innen- og utendørs observasjonsdekkene. Infinity-basseng og boblebad er bare noen av høydepunktene.

På hver ekspedisjonsreise finnes det et ekspedisjonsteam, en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere. De har alle med seg stor kunnskap og erfaring og kommer til å være guider og lære deg mer om sikkerhet, bærekraft og vitenskap.

MS Fridtjof Nansen tilbyr en rekke spesialdesigne ekspedisjonsutstyr, inkludert kajakker, Blueye undervannsdroner og mindre tenderbåter for trygge landganger i avsidesliggende områder.
midtnat
hurtigruten%20logo

Hurtigruten

Ekte opplevelser i unike farvann!


En ekspedisjonsreise med Hurtigruten er ikke som en vanlig cruisereise!
Ønsker du unike natur- og dyreopplevelser? Komme tett på steder hvor de største cruiseskipene ikke kommer til? Kjenne at du på slutten av ferien er blitt enda mer klokere enn du var da du reise?

Da er et ekspedisjonscruise med Hurtigruten din neste ferie!
Kunnskapsrike ekspedisjonsteam på båter som tar opp mot maks 500 passasjerer står klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ombord et av Hurtigruten sine ekspedisjonsskip, merker man fort at stemningen er annerledes enn på et vanlig cruise.

Når høytaleranlegget går på, oppstår det automatisk en forventning man ikke får på et vanlig cruise.
"- Om du går frem på fremste dekk, vil du nå kunne se isbjørn" er en setning som gir gåsehud mens du seiler rundt Svalbard for eksempel.

På ekspedisjonsseilingene til Hurtigruten står natur, kunnskap og opplevelser i fokus - og de kunnskapsrike guidene og ekspedisjonsteamene er ikke bare med deg på land, de holder også foredrag om relevante temaer for områdene dere seiler inn til på forhånd. Alt for at du skal være best mulig forberedt på hva du kan forvente å møte.

Og ettersom det er en ekspedisjonsseiling, er ingen av havnebyene/områdene sikre på forhånd. Vær, vind og andre hendelser kan forandre programmet fra dag til dag - Men uansett vil du kunne være garantert enorme naturopplevelser på nært hold!


AVBESTILLINGSREGLER - i korte trekk

Reiser langs norskekysten og Ekspedisjonsreiser 20/21
Opptil 90 dager før avreise 20% av reisens pris
60-89 dager før avreise 50% av reisens pris
30-59 dager før avreise 75% av reisens pris
Mindre en 30 dager 100% av reisens pris
pris

 


Spør oss om du har behov for ytterligere og inngående detaljer.

 

Send forespørsel

KONTAKT OSS

Ta gjerne å send oss en forespørsel om din utvalgte reise. Oppgi gjerne ønsket avreisedato, antall personer, og hvilken flyplass du ønsker å reise i fra. Vi vil ta kontakt med deg neste virkedag.
logo
Navn*
E-mail adresse*
Antall voksne*
Antall barn og alder på barna*
Telefon*

Avreise flyplass*
Ønsket avreisetidspunkt*
Ønsket destinasjon*
Ønsket rederi*


Beskriv kort dine ønsker/behov, så vår reisekonsulent kan skreddersy et tilbud til deg: *

Andre reiser

NCL%20Encore%20Go%20Cart%20oversikt
Kampanje: 30 % rabatt på 12 netters seiling i Karibien med helt nye Norwegian Encore
Avreisedato: 01. februar 2021. Skipet seiler blant annet innom Kralendijk, Willemstad, Oranjestad og Puerto Limon
Fra kr: 22.060,- per person
Epic_01
Sommerferie
Kampanje: 30 % rabatt på 7 netters seiling i Middelhavet med Norwegian Epic
Avreisedato: 12. juli 2020. Skipet seiler blant annet innom Napoli, Civitavecchia (Roma) og Palma de Mallorca
Fra kr: 11.434,- per person
ShipsGallery-POA-Pool-Deck2
Sommerferie
Kampanje: 30 % rabatt på 7 netters seiling på Hawaii med Pride Of America
Avreisedato: 27. juni 2020. Skipet seiler innom flott havner som blant annet Kahului, Nãwiliwili Kona og Hilo
Fra kr: 25.698,- per person