Fotokurs i fotografenes paradis med Hurtigruten!

takeoff
AVREISESTED
Kirkenes
destination
REISEMÅL
Bergen
calendar2
DATO
07.12.2019-14.12.2019
Fra kr: 9.662 per person

På denne reisen som starter i Kirkenes og ender i Bergen har du en unik mulighet til å oppleve den spennende norskekysten og arktisk lys.

Lyset som fotografer over hele verden jakter på, og motiver som glir forbi deg som i et eneste stort, sammenhengende panorama. Med på turen har Hurtigruten fotografer som gir deg en spennende reise i fotoverden.

Det blir Workshops hver dag knyttet til severdighetene vi seiler forbi og du vil lære å fange det arktiske lys. Dere vil jobbe med både nattfoto, landskapsfoto, dyrefoto og kunstfoto. Fotoreisen vil tilpasse seg den naturen dere er i til enhver tid, og til dine forkunnskaper

SEILINGSRUTE

Reiserute: 
Dag 1: Kirkenes
Dag 2: Mehamn - Tromsø
Dag 3: Tromsø - Stamsund 
Dag 4: Bodø - Rørvik
Dag 5: Trondheim - Ålesund
Dag 6: Bergen 
IMGP6270

Hilde Tou

Reisen dag for dag:


Dag 1 - Det arktiske eventyr begynner - Kirkenes
kirkenes-2068921 1920
Før avreise får du tildelt veldokumentert kursmateriell som du har tilgjengelig både før, under og etter reisen.  Alt lett tilgjengelig på film via nett. Når du går ombord i Kirkenes vil du bli ønsket velkommen av fotografene, her blir dere kjent og fotografene vil fortelle litt om hva du har i vente. Og allerede her vil du bli kjent med fotografenes fotoprosess. Prosessen som får deg til å skape bilder fremfor å knipse bilder.

Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten mot øst. Den russiske grensen er bare noen få mil unna. Du vil kanskje synes det er rart at veiskiltene er både på norsk og russisk. I Kirkenes finner du også en rekke fascinerende, små museer, som viser regionens rike arv og historie.

Når reisen sørover starter, er det først tid for lunsj om bord etterfulgt av flott utsikt over det arktiske landskapet – fra dekk eller i en av panoramasalongene. Ved avreise kan du glede deg over at du faktisk bare har sett halvparten av hva norskekysten har å by på! Forbered deg på mange nye opplevelser. Havnene du besøkte på vei nordover nattestid, besøker du nå i dagslys. Om ettermiddagen ankommer du igjen Vardø – Norges østligste by. Dersom været tillater det, blir du invitert til et isbad i det mildt sagt forfriskende havet. På reiser om våren holdes det en presentasjon om fugler som lever langs norskekysten. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før du kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

Dag 2 - Lær kontroll på kamera- Mehamn - Tromsø
northern-light-2387773 1920
Dagens tema er kamerabruk. Her vil du lære å ta kontroll over kameraet ditt. På den måten sikrer du et best mulig utbytte for resten av turen. Du vil kunne få individuell hjelp med ditt kamera slik at du får best mulig personlig utbytte. Er det meldt nordlys eller midnattssol så vil det bli arrangert nattfotografering for å sikte inn på de første ”fulltrefferne”.

Midt på natten ankommer skipet Mehamn. Her kan du bli med på en uforglemmelig snøscootersafari gjennom et av Europas mest ekstreme naturområder om vinteren. Opplev snødekte daler, frisk vinterluft og forhåpentligvis det magiske nordlyset på en stjerneklar himmel.
Hammerfest ble grunnlagt i 1789, og ble etter hvert Norges polarhovedstad. Byen var også base for jaktekspedisjoner i arktiske strøk. Her kan du se den UNESCO-listede “Bredegardsstøtten”, reist i 1854 til minne om den første presise geografiske oppmålingen av jordkloden. Du kan også delta på en liten fjellekspedisjon for å oppleve Arktis på vinterstid og lære om den lokale helten og kokken, Adolf Henrik Lindstrøm.
Deretter fortsetter skipet sørover mot Øksfjord. Etter å ha krysset åpent hav, gjør skipet et kort stopp på det gamle handelsstedet Skjervøy. Så legger skipet til kai i Tromsø, akkurat i tide for en magisk midnattskonsert i Ishavskatedralen. Alternativt kan du ta en tur på byen og smake på det lokale ølet på en av byens mange hyggelige puber.

Dag 3 - Velkommen til Lofoten - Tromsø - Stamsund
troll-fjord-1756258 1920
Her får du en systematisk gjennomgang av hvorledes Jørn og Thomas arbeider med å komponere sine bilder. Deretter får du mulighet til selv å trene deg. Hver dag vil det være avsatt tid til at du kan få individuell hjelp. 
Skipet ankommer Harstad om morgenen. Bli gjerne med på en av Hurtigrutens klassiske utflukter: ”En smak av Vesterålen”. Opplev historien, vakkert landskap og besøk Trondenes kirke, kanskje Norges fremste kulturarv fra sen middelalder. De som velger å bli om bord, kan nyte synet av denne gamle, vakre kirken når skipet seiler forbi den på vei til Risøyrenna. Sistnevnte er en 7 meter dyp kanal laget spesielt for Hurtigruten i 1920-årene, for å sørge for en innaskjærs led mellom Harstad og Sortland! Gjennom det klare vannet kan du se sandbankene langs Risøyrenna.

Øygruppen Lofoten og Vesterålen har noe det mest fantastiske landskapet du vil oppleve på reisen langs kysten. Lofoten er berømt for sin ville natur, med bratte fjellsider og små, vakre fiskevær. Seilingen gjennom Lofoten i dagslys er for mange av gjestene våre selve høydepunktet på reisen.

Dag 4 - Visjon og komposisjon - Bodø - Rørvik
bodo-104657 1920
Dere begynner å sette visjon, komposisjon og kamerabruk inn i en sammenheng. Hvorledes henger disse stegene sammen? Og hvorledes bidrar de til å skape magiske bilder? Den praktiske delen består denne dagen av at du skal løse en oppgave som fotograf. Du skal bestemme hvorledes ditt bilde skal se ut før du har tatt det….

Det å krysse polarsirkelen på 66°33’N fortjener en litt høytidelig seremoni. Her går alle ut dekk og feirer anledningen i god arktisk tradisjon: Du får en spiseskje tran. Langs Helgelandskysten seiler dere blant hundrevis av holmer og skjær, frodige jordbruksområder og bratte fjellvegger av granitt. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden.

Et annet høydepunkt er seilasen langs fjellformasjonen, Sju søstre. De syv fjellene er mellom 900 og 1100 meter høye, og det er lett å forstå at disse “damene” har gitt grobunn for en eldgammel myte. Historien går ut på at det var syv trollsøstre, døtre Suliskongen, som ble holdt under streng kontroll. En kveld kongen falt i dyp søvn, snek de sju jomfruene seg ut. Vågekallen, som var på utkikk etter en hustru, lå og ventet. Han fulgte etter søstrene, som rømte sørover langs kysten. En rekke andre troll ble med på forfølgelsen, enten for å fange eller redde dem. Da morgenen kom, ble søstrene og deres forfølgere forsteinet og ble til fjell. Småtrollene utgjør resten av den steinete Helgelandskysten – en av verdens vakreste kystlinjer.

Dag 5 - Redigering av bilder - Trondheim - Ålesund
alesund-1661671 1920
Redigering av bilder er det fjerde steget i fotoprosessen. Her vil du få en innføring i mulighetene som ligger nettopp i redigering. Dere gjennomgår også gårsdagens oppgave og diskuterer resultatene. Hva har du lært? Dette blir nyttig når dere forbereder oss til deres første oppdrag som profesjonell fotograf; I kveld skal du ta et kunstfoto med proffutstyr fra Canon!

I dag har du mulighet til å utforske Trondheim. Deretter seiler dere mot den mektige Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og opptil 25 km bred. Som alle norske fjorder er dette en dyp fjord – på det dypeste hele 577 meter.

Kristiansunds beliggenhet har til alle tider gitt byen mange muligheter, både når det gjelder fiske, skipsbygging og oljeindustri. Kristiansund er i dag regnet som Norges tørrfiskhovedstad, på grunn av den lange historikken med eksport av saltet tørrfisk.

Dag 6 - Eventyrets siste kapittel - Bergen
bergen-2071377 1920
Helt til slutt ser dere på presentasjonsfasen – Hvordan presentere du dine bilder? Du vil få tips og råd til bruk av sosiale medier og printing av bilder. Underveis har du fått printet dine beste bilder på en høykvalitets printer. Og, du har lært deg hemmeligheten bak det å skape magiske bilder. 

I løpet av natten anløper skipet Ålesund, Torvik og Måløy, i det verdens vakreste sjøreise går mot slutten. Før skipet ankommer Bergen, har dere noen sjømil med fascinerende landskap fremfor dere. Havets røffe kystlandskap står i sterk kontrast til fjordene, der vinden er svakere og det regner mindre. Isbretunger strekker seg ned mot blinkende fjorder og kraftfulle stryk. Dette landskapet har en helt spesiell sjarm. Om morgenen anløper skipet Florø, den eldste byen i Norges vestligste fylke, Sogn og Fjordane. Til tross for store forandringer, har Florø beholdt sine særtrekk.

Noen få nautiske mil sør for Florø, seiler skipet gjennom munningen av den mektige Sognefjorden. I Bergen er det på tide å gå i land. I bagasjen har du minner fra en unik reise, med mange fantastiske møter med lokalbefolkning, dyreliv og utrolig natur. Dessverre har alle eventyr en slutt, men forhåpentligvis vil vi se deg tilbake om bord for nye opplevelse

Fotokurs i fotografenes paradis med Hurtigruten!

UTVID REISEN:

Det finnes glimrende muligheter for å utvide ferien med noen dager på hotell i Kirkenes eller Bergen før/eller i etterkant av cruiset. 
Vi har gode fly og hotellavtaler over hele verden.

Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt med et ​uforpliktende reiseforslag!

OPPGRADER LUGAR:

Kun to seilinger med fotokurs!
 

Pris seiling 7. desember med MS Finnmarken:

Polar utvendig lugar fra kr: 9.662 per person
Arctic superior lugar fra kr: 11.348 per person 


Prisene inkluderer: 

Cruise i valgt lugarkategori 
Andre aktiviteter og foredrag, varierende etter årstid
6 dagers fotokurs
Helpensjon
Tre fotokurs online
To daglige felles kurs/foredrag om bord
En til en oppfølging
Daglige fotooppgaver
Daglig evaluering av bildene


Ikke inkludert:

Fly 
Transger
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter

MS Trollfjord og MS Finnmarken kan tilby et stort utvalg av lugar- og suite alternativer.
Vi i Carica har seilt med de fleste skipene til Hurtigruten, og står klare til å hjelpe dere å velge riktig lugarkategori ut i fra deres ønsker.
Vi tar forbehold om pris- og kapasitetsendringer, samt eventuelle skrivefeil.

Reisen inkluderer

midtnat
hurtigruten%20logo

Hurtigruten

Ekte opplevelser i unike farvann!


En ekspedisjonsreise med Hurtigruten er ikke som en vanlig cruisereise!
Ønsker du unike natur- og dyreopplevelser? Komme tett på steder hvor de største cruiseskipene ikke kommer til? Kjenne at du på slutten av ferien er blitt enda mer klokere enn du var da du reise?

Da er et ekspedisjonscruise med Hurtigruten din neste ferie!
Kunnskapsrike ekspedisjonsteam på båter som tar opp mot maks 500 passasjerer står klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ombord et av Hurtigruten sine ekspedisjonsskip, merker man fort at stemningen er annerledes enn på et vanlig cruise.

Når høytaleranlegget går på, oppstår det automatisk en forventning man ikke får på et vanlig cruise.
"- Om du går frem på fremste dekk, vil du nå kunne se isbjørn" er en setning som gir gåsehud mens du seiler rundt Svalbard for eksempel.

På ekspedisjonsseilingene til Hurtigruten står natur, kunnskap og opplevelser i fokus - og de kunnskapsrike guidene og ekspedisjonsteamene er ikke bare med deg på land, de holder også foredrag om relevante temaer for områdene dere seiler inn til på forhånd. Alt for at du skal være best mulig forberedt på hva du kan forvente å møte.

Og ettersom det er en ekspedisjonsseiling, er ingen av havnebyene/områdene sikre på forhånd. Vær, vind og andre hendelser kan forandre programmet fra dag til dag - Men uansett vil du kunne være garantert enorme naturopplevelser på nært hold!


AVBESTILLINGSREGLER - i korte trekk

Reiser langs norskekysten
Opp til 60 dager før avreise tap av depositum
60 – 42 dager før avreise 30% av reisens pris
41 – 28 dager før avreise 60% av reisens pris
27 – 14 dager før avreise 90% av reisens pris
Mindre enn 14 dager før avreise 100% av reisens pris
Ekspedisjonsreiser
Opp til 200 dager før avreise 10% av reisens pris
200 – 151 dager før avreise 15% av reisens pris
150 – 91 dager før avreise 30% av reisens pris
90 – 46 dager før avreise 50% av reisens pris
45 – 31 dager før avreise 70% av reisens pris
30 – 16 dager før avreise 80% av reisens pris
15-2 dager før avreise 90% av reisens pris
Mindre en 2 dager før avreise 100% av reisens pris

Spør oss om du har behov for ytterligere og inngående detaljer.

 

Send forespørsel

KONTAKT OSS

Ta gjerne å send oss en forespørsel om din utvalgte reise. Oppgi gjerne ønsket avreisedato, antall personer, og hvilken flyplass du ønsker å reise i fra. Vi vil ta kontakt med deg neste virkedag.
logo
Navn
E-mail adresse*
Antall voksne

Avreise flyplass
Ønsket avreisetidspunkt
Telefon
Antall barn


Beskriv kort dine ønsker:
Jeg ønsker å motta informasjon om

Andre reiser

NCL_ships
Tilbud
Kampanje med Norwegian Cruise Line: Spar opptil 2700 kr. per lugar!
NCL gir deg nå opptil 2700 kr. i rabatt pr. lugar ved bestilling innen 30. oktober på cruise over hele verden!
Fra kr. 7.890 per person
Adv_pool
Høstkupp
Opplev Karibien i påsken med Royal Caribbean - Inkl. fly fra Bergen
Reis på et fantastisk cruise i Karibien i påsken 2020! Inkludert i prisen er fly fra Bergen, hotellovernatting i Fort Lauderdale før cruiset, og en...
Fra kr. 16.290 per person
Adv_pool
Høstkupp
Opplev Karibien i påsken med Royal Caribbean - Inkl. fly fra Trondheim
Reis på et fantastisk cruise i Karibien i påsken 2020! Inkludert i prisen er fly fra Trondheim, hotellovernatting i Fort Lauderdale før cruiset, og...
Fra kr. 16.590 per person