Villmark, isbreer og kultur, bli med Hurtigruten til Alaska

takeoff
AVREISESTED
Vancover
destination
REISEMÅL
Anchorage
calendar2
DATO
08.07.2020-22.07.2020
Fra kr. 40.068 per person
Denne reisen tar deg med til de vakreste fjordene og isbreene i Alaskas villmark. Se de endeløse fossefallene og Tracy Arm-fjorden med de blåeste isbreene du noensinne vil se. Utforsk verdens nordligste regnskog og se det rike dyrelivet, og besøk Hubbard-breen og det vakre Prince William-sundet.

MS Roald Amundsen er det nyeste skipet til Hurtigruten, og er det første ekspedisjonsskipet i hele verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi! Skipet har fått store observasjonsplatformer på flere dekk slik at du kan komme tettest mulig på naturen og dyrelivet. 
 

SEILINGSRUTE

Ha%CC%8Avard

Håvard Lejon Skjold

Utvalgt seiling med MS Roald Amundesen:

Pris på seiling 8 juli 2020:

Polar utvendig fra kr 40.068 pr person
Arctic superior fra kr 47.829 pr person
Expedition suiter fra kr 68.931 pr person
 

Seilings rute og program:

 

Dag 1

Vancover - Heldag
Pulserende Vancouver har parker ved vannet og fjell rett i nærheten med turstier på sommeren og skibakker om vinteren. Her finner du også en rekke kafeer, butikker, gallerier, museer og ulike kulturelle nabolag som bør utforskes. Vi anbefaler at du legger til et av våre valgfrie før-programmer for å utforske Vancouver.

vancouver-1899359 1920


Dag 2
Til sjøss - Gjennom British Columbia

Vi seiler nordover mot Alaska gjennom de smale, svingete kanalene i Canadas indre passasje. Vær på utkikk etter delfiner, niser, spekkhoggere og hval som ofte frekventerer dette skjermede området. Bli med ekspedisjonsteamet på spennende foredrag, bruk tid på å slappe av om bord, eller bli kjent med andre reisende.


Dag 3
Ketchikan - Heldag - Inngangsporten til Alaska

Ketchikan er kjent som verdens laksesentrum, og er en by omgitt av ruvende fjell. Fargerike hus på stylter fra gullalderen ligger på rad og rekke langs elva. Byen er hjemsted for en av de største kolleksjonene med stående totempåler, og har sterke bånd til Tlingit-kulturen.


Dag 4
Misty Fjords National Monument - Uberørt villmark

Misty Fjords National Monument er det største villmarksområdet i sørøst-Alaska, og er et område med tett, eviggrønn regnskog, granittklipper med dramatiske fossefall, elver i fjellet, våtmarker langs kysten og ofte tåke som ligger over buktene. Stedet representerer virkelig Alaskas sjel, og innbyr til fred og ro.


Dag 5
Wrangell - Alaskas sjel 

Wrangell er en av de eldste byene i Alaska og har blitt styrt av fire forskjellige nasjoner – Tlingit, Russland, Storbritannia og USA. En rekke helleristninger på stranda og mosekledde totempåler er påminnelser om områdets rike historie. Stedet ligger utenfor de vanlige cruiserutene, og er i dag en enkel fiskerlandsby.

alaska wrangell-
Dag 6
Sitka - Byen med mange historier

Sitka ligger i vakre omgivelser blant snødekte fjell, små øyer, et rikt dyreliv og til og med en vulkan i nærheten. Stedet var tidligere sentrum i det russiske Alaska, og har historiske gater med en russisk katedral og utsmykkede totempåler.


Dag 7
Petersburg - Et lite stykke Norge i Alaska

Petersburg blir ofte kalt «Little Norway», og er en lite besøkt fiskerlandsby  med en tydelig norsk arv, omgivelser som vil ta pusten fra deg og et rikt liv i havet. Innbyggerne er stolte av sine skandinaviske røtter, og feirer til og med norske høytider. Hjertet i det lille stedet er Sons of Norway Hall.

alaska petersburg
Dag 8
Icy Strait Point - i Tlingitenes land

Icy Strait Point gir et glimt av livet til de innfødte i området. Husene er dekorert med intrikate utskjæringer, og totempåler viser historiene til klanene. Her finner du også hyggelige kafeer, butikker og museer som er verdt et besøk.


Dag 9
Haines - Kunst i villmarken

Haines er omgitt av isbreer og fjell, og har vært hjemstedet til Chilkat Tlingit-folket i århundrer før europeiske handelsmenn kom på slutten av 1800-tallet, etterfulgt av gullalderen. Nå er den lille byen kjent for sitt kunstnersamfunn, og er en typisk liten by rett ved villmarken.

alaska haines-junction-
Dag 10
Tracy Arm- og Endicott Arm-fjordene - Fra regnskog til isbreer

Tracy og Endicott Arm-fjordene har et frodig grønt landskap blant ruvende klipper og spektakulære, dype daler. Studer de intrikate formene til isfjellene i vannet som har kalvet fra de taggete og klare blå isbreene i enden av fjordene. Disse fjordene er også hjemsted for fjellgeit og steinkobber.


Dag 11
Hubbard-breen/til sjøss - En tidevannsbre

Hubbard-breen er 120 km lang og nesten 11 km bred, og er dermed den største tidevannsbreen i Nord-Amerika.  Breen er omgitt av et amfiteater av snødekte fjell, og ligger ved enden av Disenchantment Bay som en sovende kjempe. Her flyter isfjell rundt i vannet og omgivelsene er rett og slett fantastiske.

alaska hubbard-glacier-2038955 1920
Dag 12 
Prince William-sundet/College Fjord - I isbreenes rike 

Dette blir en ekte ekspedisjonsdag med en sjelden mulighet til å utforske den lite besøkte College Fjord med sin imponerende samling av isfjell. Dette er et unikt område hvor is og skog møtes, som huser hele fem tidevannsbreer, fem store dalbreer og et dusin mindre breer, alle oppkalt etter berømte høyskoler på østkysten.


Dag 13
Seward - Historiske Seward

I 1793 etablerte Alexander Baranov en handelspost i Resurrection Bay. I disse dager er dette hovedsakelig en by preget av fiske, som ønsker deg velkommen med fjellstier ut fra byen, isbreer rett i nærheten og en vakker kystlinje. Etter at vi går i land kjører vi deg gjennom et vakkert landskap til en overnatting i Anchorage.


Dag 14 
Anchorage - Slutten på ekspedisjonen


 

Villmark, isbreer og kultur, bli med Hurtigruten til Alaska

UTVID REISEN:

Det finnes glimrende muligheter for å utvide ferien med noen dager på hotell før og/eller i etterkant av cruiset. 
Vi har gode fly og hotellavtaler over hele verden.

Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt med et ​uforpliktende reiseforslag

OPPGRADER LUGAR:

Inkludert:

- Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
- Transport fra skipet i Seward til hotellet i Anchorage
- En hotellovernatting inkludert frokost i Anchorage etter reisen.
- Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
- Fredheim restaurant - måltider inkludert
- A la carte restaurant (kun for gjester i suite)
 -Kaffe og te inkludert hele dagen
- I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig om morgenen og ettermiddagssnack
- Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
- Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
- Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
- Det forventes ikke at du tipser
- Et omfattende program med inkluderte aktiviteter skapt for å få mest mulig ut av stedet du besøker, og turer med ekspedisjonsteamet på land
- Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
- Gratis vind- og vanntett jakke
- Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
- Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
- Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
- Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
- Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
- Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
- Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
- Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
- Avskjedsarrangement


Ikke Inkludert:

- Internasjonale flyreiser
- Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
- Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
- Reiseforsikring
- Bagasjeservice

Vi tar forbehold om pris- og kapasitetsendringer, samt. Eventuelle skrivefeil 

Reisen inkluderer

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen


I 2019 står Hurtigrutens nyeste tilskudd til flåten klar. MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Med MS Roald Amundsen vil Hurtigruten sette en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort.

Skipet får store observasjonsplattformer på flere dekk slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Seks av ti lugarer vil få egen balkong, mens to av ti lugarer blir suiter.

MS Roald Amundsen får også tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer.
midtnat
hurtigruten%20logo

Hurtigruten

Ekte opplevelser i unike farvann!


En ekspedisjonsreise med Hurtigruten er ikke som en vanlig cruisereise!
Ønsker du unike natur- og dyreopplevelser? Komme tett på steder hvor de største cruiseskipene ikke kommer til? Kjenne at du på slutten av ferien er blitt enda mer klokere enn du var da du reise?

Da er et ekspedisjonscruise med Hurtigruten din neste ferie!
Kunnskapsrike ekspedisjonsteam på båter som tar opp mot maks 500 passasjerer står klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ombord et av Hurtigruten sine ekspedisjonsskip, merker man fort at stemningen er annerledes enn på et vanlig cruise.

Når høytaleranlegget går på, oppstår det automatisk en forventning man ikke får på et vanlig cruise.
"- Om du går frem på fremste dekk, vil du nå kunne se isbjørn" er en setning som gir gåsehud mens du seiler rundt Svalbard for eksempel.

På ekspedisjonsseilingene til Hurtigruten står natur, kunnskap og opplevelser i fokus - og de kunnskapsrike guidene og ekspedisjonsteamene er ikke bare med deg på land, de holder også foredrag om relevante temaer for områdene dere seiler inn til på forhånd. Alt for at du skal være best mulig forberedt på hva du kan forvente å møte.

Og ettersom det er en ekspedisjonsseiling, er ingen av havnebyene/områdene sikre på forhånd. Vær, vind og andre hendelser kan forandre programmet fra dag til dag - Men uansett vil du kunne være garantert enorme naturopplevelser på nært hold!


AVBESTILLINGSREGLER - i korte trekk

Reiser langs norskekysten
Opp til 60 dager før avreise tap av depositum
60 – 42 dager før avreise 30% av reisens pris
41 – 28 dager før avreise 60% av reisens pris
27 – 14 dager før avreise 90% av reisens pris
Mindre enn 14 dager før avreise 100% av reisens pris
Ekspedisjonsreiser
Opp til 200 dager før avreise 10% av reisens pris
200 – 151 dager før avreise 15% av reisens pris
150 – 91 dager før avreise 30% av reisens pris
90 – 46 dager før avreise 50% av reisens pris
45 – 31 dager før avreise 70% av reisens pris
30 – 16 dager før avreise 80% av reisens pris
15-2 dager før avreise 90% av reisens pris
Mindre en 2 dager før avreise 100% av reisens pris

Spør oss om du har behov for ytterligere og inngående detaljer.

 

Send forespørsel

KONTAKT OSS

Ta gjerne å send oss en forespørsel om din utvalgte reise. Oppgi gjerne ønsket avreisedato, antall personer, og hvilken flyplass du ønsker å reise i fra. Vi vil ta kontakt med deg neste virkedag.
logo
Navn
E-mail adresse*
Antall voksne

Avreise flyplass
Ønsket avreisetidspunkt
Telefon
Antall barn


Beskriv kort dine ønsker:
Jeg ønsker å motta informasjon om

Andre reiser

NCL_ships
Tilbud
Kampanje med Norwegian Cruise Line: Spar opptil 2700 kr. per lugar!
NCL gir deg nå opptil 2700 kr. i rabatt pr. lugar ved bestilling innen 30. oktober på cruise over hele verden!
Fra kr. 7.890 per person
Adv_pool
Høstkupp
Opplev Karibien i påsken med Royal Caribbean - Inkl. fly fra Bergen
Reis på et fantastisk cruise i Karibien i påsken 2020! Inkludert i prisen er fly fra Bergen, hotellovernatting i Fort Lauderdale før cruiset, og en...
Fra kr. 16.290 per person
Adv_pool
Høstkupp
Opplev Karibien i påsken med Royal Caribbean - Inkl. fly fra Trondheim
Reis på et fantastisk cruise i Karibien i påsken 2020! Inkludert i prisen er fly fra Trondheim, hotellovernatting i Fort Lauderdale før cruiset, og...
Fra kr. 16.590 per person