Cruise vs. Charter, for en familie?

«Vi skal til Syden”, svarer mange når en spør om årets ferieplaner. ”Hvor skal dere da?” - ”vi skal på cruise”. ”Åh.. det er for dyrt.. bedre med charter”. Hørt den før?

De fleste av oss har forsøkt charter som ferieform, ofte opp til flere ganger. Noen har funnet sitt drømmested som de reiser tilbake til hvert år mens andre prøver ut forskjellige destinasjoner. Denne formen for ferie er også helt topp! Enkelt og greit
setter vi oss på et fly på vei mot sol og varme, blir hentet i buss og fraktet til hotellet man skal bo på. Her er bamseklubber for barn, show på kveldene og fellesaktiviteter ved bassenget.
Bestiller en All inclusive, serveres det frokost- lunsj og middag buffèt i hotellets frokostsal og restaurant, til fastsatt tidsrom hver dag. Drikke følger med til maten og til visse tider serveres det også lett mat, snacks, is, kaffe og kaker. 

En nyter dagene i noenlunde fast rutine. Står opp, går ut og finner seg en solseng ved bassengkanten, spiser frokost i
fellesrestauranten, bader litt eller tar en tur på stranden. Klokken viser tid for lunsj, og etter det går det slag i slag med bading, soling, leking, bamseklubb, kanskje en liten rusle tur i nærområdet og butikkene i nærheten frem til middagsbuffeten står klar til servering. Etter middag er det ofte show for de minste, spillerom og samlingssted for de litt større, før natteroen senker seg og vi gjør oss klar til en ny herlig dag. Livet er jammen godt på ferie!

Som cruiseoperatør ser vi nå at stadig nye familer tar kontakt med oss for første gang. Vi vil ha noe mer - vi vil utforske nye steder, og ha en enda større frihet på vår reise.

Å reise på cruise er en behagelig og samtidig spennende måte å reise på. Her får man servert deilige måltider sammen med god drikke i en av skipets mange restauranter eller om du vil - levert deg rett på lugaren. Med 24-timer service er det bare å bestille både nattmat og frokost på sengekanten. Kle deg opp til den fineste gallamiddag sammen med kapteinen ombord, eller
kle deg uformelt og nyt alt hva du kan behage fra små og store restauranter. Mat står i sterk fokus ombord ett cruiseskip.

Våkne opp i en ny spennende havneby, eller et nytt land nesten hver dag. Her kan en kan velge å delta på en av skipets mange organiserte utflukter, dra ut på egne eventyr, tilbringe dagen på en deilig strand eller rett og slett være ombord på skipet mens de aller fleste andre er av.

Utforsk skipet sammen med barna og se til at du også får litt egentid. På de ulike skip finnes det tilbud som: minigolfbane, bowlingbane, isbane, klatrevegg, flow-riders, flere basseng, SPA, underholdning og program for store og små. Om kvelden settes opp profesjonelle show i samme klasse som man finner både på Broadway og i West End.

På skipet legges alt til rette for at din ferie skal være så behagelig som mulig, og med et dedikert personale som gjør sitt ytterste for å etterkomme akkurat dine ønsker kan man nesten ikke ha det bedre.

Charter pristilbudene inkluderer fly, derav navnet charter. Turoperatøren har booket ett eget fly for akkurat den tilbudte destinasjonen den aktuelle dato og sesong. Dette gjør selvsagt noe med prisbildet. Det ser vi av våre egne gruppeturer. Kan en booke større grupper, gjerne lang tid i før avreise går flyprisen ned. Denne fordelen har vi ikke med enkeltreiser, noe som kan være avgjørende i prissammenligning, cruise vs. charter.

Med de nevnte fordelene og opplevelsene en cruisereise gir på din reise, mener vi at flyprisene vi må legge til våre cruisepriser, som gjør at vi får en prisforskjell på ikke mer enn fra 1500,- vil være verdt det. Kanskje passer det ikke å teste ut vår
påstand denne gang - men med litt planlegging er det kanskje ikke så uoverkommelig allikevel?