Standard vs. Luksus

Vi vil i utgangspunktet betegne alle cruisereiser som luksus uavhengig av rederi, destinasjon og tid på året.

Det er vel luksus å våkne opp i en ny havn og land nesten hver dag, etter å ha sovet godt i egen lugar med alle fasiliteter.
Frokosten kan ha blitt servert på lugaren og du sitter kanskje på balkongen og ser solen stå opp og havnene våkne til liv.

Du la deg god og mett etter å ha prøvd flere retter på den fantastiske menyen, servert av din faste kelner på ditt faste bord for oppholdet. Han/hun som kjenner til dine matallergier eller andre forhold, som har lagt alt til rette til du kommer.

Det er vel luksus å kunne bade når du vil, ta en tur på SPA eller treningsrommet når du vil, kanskje slå ett slag minigolf eller litt gambling i casinoet? 

Det er vel luksus når du hver dag får lugaren ryddet, sengene reid opp og sammenbrettet nye, rene håndklær ligger klar hver dag?

Slik kan vi fortsette og fortsette....

Allikevel er det en kategori hos rederiene som heter Luksus. Faktisk er det egne skipsklasser som går under denne
kategorien, og det er ikke uten grunn..

Når en først trodde en hadde opplevd den luksus en bare kunne drømme om, er disse skipene virkelig noe for seg selv!

Nydelig og elegant innredet, med 24-timers butler service, hvor mannskapet yter personlig oppmerksomhet og service i ypperste klasse. Egen suite, badekåper og tøfler.. tykke gode håndkle.. en ro og atmosfære som ikke lett kan beskrives med ord.

For noen er det også luksus når de kan få være ombord på ett mindre skip som ikke tar mer enn fra 100 til 1000 gjester. Dette skip som f.eks. fra rederiene SeaDream, Seabourn, Silversea, Regent og Crystal cruises. Antall gjester her er rake motsetningen til de store skipene på 2.000-6.000 passasjerer som passer best om du skal ha med barn og/eller reise med storfamilier.

Rederiene har meget høy kvalitet på service og mat ombord. Det er kun det beste som gjelder. I tillegg kommer skipene til i havner der de store skipene ikke kommer til, noe som er en unik opplevelse i seg selv. Her kommer dere ikke til overfylte reisemål med masse folk i land, igjen er det roen og atmosfæren som rår.

Skipene er all inklusive med vin til lunsj og middag, i tillegg til åpen bar ombord. Noen av disse rederiene tilbyr utflukter inkludert i cruise prisen.  Ønsker dere en rolig ferie med god komfort så er dette noe for dere. 

 Et luksus cruise trenger ikke å bli dyrere enn en cruisereise på et stort skip. Det er ikke prisen som trenger å avgjøre ditt valg for din ferieform. Det er heller hvordan du ønsker å ha det underveis. Alt etter behov du har for aktiviteter, ønsker for
destinasjoner og hvem du reiser sammen med. Er du en av de som har reist en del med de store skipene, som er voksen og ønsker noe nytt? - Ta kontakt så skal vi se om ikke du vil la deg friste av noe i denne kategori.