MS Roald Amundsen

I 2019 ble Hurtigrutens nyeste tilskudd til flåten klar. MS Roald Amundsen er preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det er det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.


Fasiliteter om bord


MS Roald Amundsen setter en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort.Bli med på en gjennomgang av MS Roald Amundsen med skipets biolog Wayne Brown
Lugarer og interiør

Alle lugarene har vinduer. Seks av ti lugarer har egen balkong, mens to av ti lugarer er suiter. Polar Outside-lugarer, Arctic Superior-lugarer og Expedition Suites er romslige og innredet i moderne skandinavisk design.


Vitenskapssenter


Bli med ekspedisjonsteamet på foredrag, fotokurs og vitenskapelige prosjekter. Dette området har også vitenskaps- og opplæringsutstyr, som mikroskoper og interaktive kart.


Observasjonsdekk


En av de mest iøynefallende designfunksjonene utvendig er det to-etasjes innendørs/utendørs observasjonsdekket som går rundt toppen av skipets baug. Det er det beste stedet for å speide utover landskapet og se på dyrelivet med kikkert.


Restauranter


MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene.

Aune (hovedrestaurant): Kokkene våre tilbereder en deilig frokostbuffet med ferske brød og kaker, en egen eggemeny og omeletter med mange ingredienser. Til lunsj og middag kan du nyte et variert utvalg buffeter eller tre- til femretters middager.
Lindstrøm (à la carte): Gi smaksløkene dine den beste gourmetmaten Skandinavia har å tilby. Smak reinsdyrbiff, norsk laks og finsk størkaviar ledsaget av en imponerende vinliste og upåklagelig service.
Fredheim restaurant: Her får du en miks av retter fra hele verden, enten det er snakk om cheeseburger, kyllingkebab, New York-style pølser eller dampede dumplings.


Andre fasiliteter


På dekk 10 finner du et eget bassengdekk med infinity-basseng, boblebad og barer. Her har du også en stor sauna. Andre steder på skipet finner du et eget velvære og spaområde, samt innendørs og utendørs treningsrom.


Bærekraftige og lydløse seilinger


MS Roald Amundsen bygges med ny og miljøvennlig hybridteknologi. Løsningene som velges vil redusere drivstofforbruket med rundt 20 prosent. For første gang blir helelektrisk seiling med passasjerskip mulig. Allerede nå i den første fasen vil den nye hybridteknologien gjøre det mulig for Hurtigruten å seile helelektrisk i 15 til 30 minutter.

Likevel er det den totale besparelsen som er viktigst. Teknologien, i kombinasjon med utforming av skrog og energieffektivisering ombord, reduserer drivstofforbruket og CO2-utslippet fra skipene med tjue prosent. 

Skipene er designet av Rolls-Royce i samarbeid med anerkjente norske yacht-designeren Espen Øino.