MS Spitsbergen

Reis med MS Spitsbergen, nylig renovert og klar for å ta deg med langs norskekysten og ut i verden.


MS Spitsbergen er oppkalt etter den arktiske kronen av Norge - øygruppen Spitsbergen. Hurtigruten har tatt med gjester til Svalbards villmark siden 1896. Da kaltes denne ruten ”Sportsruten”. 

Skipet ble totalrenovert i 2016 og har i dag høy standard, skandinavisk design og komfortable, moderne fellesområder og lugarer. Oppgraderingen har gjort MS Spitsbergen til et mer miljøvennlig skip, tilpasset for å optimalisere drivstoffutnyttelsen og minimere utslipp – og vi kommer til å fortsette med slike oppgraderinger i fremtiden. Dette gjør MS Spitsbergen enda mer rustet for reiser i polare farvann.

MS Spitsbergen har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong, og områdene seiler i. Det er ekspedisjonsteamet som er ansvarlige for forelesningsprogrammet, og de arrangerer også daglige samlinger om ettermiddagene. Ute på dekk kan du lære om naturen, kulturen og andre fenomener vi møter på langs kysten. I tillegg vil ekspedisjonsteamet snakke mye om friluftsliv, og oppfordre deg til å bli med på spennende friluftsaktiviteter underveis.

 

animal-polar-bear-predator-53425

Fun fact:

Visste du at MS Spitsbergen i august 2019 hadde et stort TV team fra NRK om bord på sin seiling rundt Svalbard? Resultatet ser du på NRK i februar 2020 når de skal sende Svalbard rundt - Minutt for Minutt!