Kampanjetilbud hos Hurtigruten!

2 for 1 på MS Maud i Arctic Superior lugar!

Bli med på en fantastisk ekspedisjon til noen av verdens mest spektakulære destinasjoner ombord Hurtigrutens MS Maud i sommer!

Her har du mulighet til å utforske blant annet vakre Grønland, majestetiske Island, eksotiske Svalbard og den mystiske Jan Mayen på en uforglemmelig reise!
Og bestiller du mellom 20 mars til 11 april, får man 2 for 1 på Arctic Superior lugar! 

MS Maud er et av Hurtigrutens mest moderne og komfortable skip, med flotte fasiliteter og en unik atmosfære om bord. 

Nedenfor kan du lese mer utdypende om hver enkel seiling som kampanjen gjelder, bli bedre kjent med Hurtigruten sine ekspedisjonsseilinger, og se alt som er inkludert på din neste reise!
Ikke nøl med å ta kontakt med Carica sine cruiseeksperter; vi hjelper deg gjennom hele bestillingsprosessen, uten ekstra kostnader. Og selvsagt er vi behjelpelige med å finne beste flyavganger for deg og dine, samt eventuelle hotellovernattinger mm. 

Hva kjennetegner ekspedisjonscruise om bord Hurtigruten?

Ekte opplevelser i unike farvann!


En ekspedisjonsreise med Hurtigruten er ikke som en vanlig cruisereise!
Ønsker du unike natur- og dyreopplevelser? Komme tett på steder hvor de største cruiseskipene ikke kommer til? Kjenne at du på slutten av ferien er blitt enda mer klokere enn du var da du reise?

Da er et ekspedisjonscruise med Hurtigruten din neste ferie!
Kunnskapsrike ekspedisjonsteam på båter som tar opp mot maks 500 passasjerer står klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ombord et av Hurtigruten sine ekspedisjonsskip, merker man fort at stemningen er annerledes enn på et vanlig cruise.

Når høytaleranlegget går på, oppstår det automatisk en forventning man ikke får på et vanlig cruise.
"- Om du går frem på fremste dekk, vil du nå kunne se isbjørn" er en setning som gir gåsehud mens du seiler rundt Svalbard for eksempel.

På ekspedisjonsseilingene til Hurtigruten står natur, kunnskap og opplevelser i fokus - og de kunnskapsrike guidene og ekspedisjonsteamene er ikke bare med deg på land, de holder også foredrag om relevante temaer for områdene dere seiler inn til på forhånd. Alt for at du skal være best mulig forberedt på hva du kan forvente å møte.

Og ettersom det er en ekspedisjonsseiling, er ingen av havnebyene/områdene sikre på forhånd. Vær, vind og andre hendelser kan forandre programmet fra dag til dag - Men uansett vil du kunne være garantert enorme naturopplevelser på nært hold!

 

Hva er inkludert i reisen?

 • Spennende forelesninger som går i dybden på fagområder som: historie, biologi, geografi og kultur for tilpasset din reise og for å hjelpe deg forstå området du er i

 • Flere inkluderte aktiviteter på alle seilinger for at du skal få større utbytte av din reise. Også utflukter i våre RIB-båter og aktiviteter på land med vårt ekspedisjonsteam

 • En Helly-Hansen vann og vindtett jakke

 • Lån av støvler, vandrestaver og annet utstyr du trenger for dine aktiviteter

 • Alle måltider i Aune og Fredheim inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)

 • Kaffe og te inkludert hele dagen

 • I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig

  om morgenen og ettermiddagssnack

 • Gym, boblebad og sauna

 • Gratis Wi-Fi om bord, merk streaming støttes ikke.

 • Det forventes ikke at du tipser

 • Science center, med «Citizen Science Activitities» der du lærer om miljø og forskning mens du utfører forskningsoppdrag på vegne av forskere om bord eller på land

 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok

 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger

 • Destinasjonstilpasset bibliotek ombord

   

  Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Øyhopping i Nord-Atlanteren – De britiske øyer, Færøyene og Island - Avreise 29. juni

Bli med MS Maud på en fantastisk seiling som tar deg med ut fra Dover eller Edinburgh, og opp til Reykjavik på Island. Underveis på seilingen vil du kunne utforske de avsidesliggende og ville øyene i Nord-Atlanteren. Mens det mildere sommerværet varmer opp disse sagnomsuste havene, får du utforske spennende hovedsteder, neolittiske steder, blomstrende øybyer og små landsbyer der vikingenes innflytelse fortsatt setter sitt preg.


Sjøfugler og marint liv trives under den enorme himmelen i Nord-Atlanteren. Enten du er på våre små ekspedisjonsbåter, på dekket til MS Maud eller til fots, kan du se ruvende klipper der det myldrer av sjøfugler, og du kan også se etter hvaler og delfiner som koser seg i havet rundt oss.


Velg mellom:
12 dagers seiling fra Dover til Reykjavik med avreise 29 juni 2023 - Fra kr. 24.130 per person i Dobbel Artic Superior lugar.
10 dagers seiling fra Edinburgh til Rekjavik med avreise 1 juli 2023 - Fra kr. 21.930 per person i Dobbel Artic Superior lugar.

Lignende seilinger (Ta kontakt for utfyllende informasjon)
10 dagers seiling fra Reykjavik til Edinburgh med avreise 19 september 2023 - Fra kr. 18.260 per person i Dobbel Artic Superior lugar.
11 dagers seiling fra Reykjavik til London med avreise 19 september 2023 - Fra kr. 19.740 per person i Dobbel Artic Superior lugar.Utvalgte høydepunkt:

Skottlands kronjuvel - Oppdag populære Edinburghs sjarm

 

Edinburgh er den nest mest besøkte byen i Storbritannia etter London, og du finner snart ut hvorfor. Den skotske hovedstaden er full av historiske gater, og byr på en livlig kulturscene og en perfekt balanse mellom det tradisjonelle og det moderne. Utforsk de mystiske, svingete bakgatene og elegante rekkehusene, og besøk de mange butikkene, barene og restaurantene. Du får flott utsikt over byen fra majestetiske Edinburgh Castle, hvor du kan se Skottlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny («skjebnesteinen»).
 

Den ville siden av Shetlandsøyene - Opplev sjøfugler og vikinghistorie på Nord-Shetland

De nordlige Shetlandsøyene er det geografiske ytterpunktet på De britiske øyene. Vi skal utforske disse avsidesliggende områdene etter forholdene og stedene vi får de beste opplevelsene.

Kanskje besøker vi sjarmerende Haroldswick på Unst, der det sies at vikingene først satte sin fot på De britiske øyene. Her finner du en rekonstruksjon av et vikinglanghus og -skip, i tillegg til en gravhaug man tror er graven til kong Harald Hårfagre. Det er ham landsbyen er oppkalt etter.

Kanskje vi også tar ekspedisjonsbåtene våre for å utforske skjulte bukter under tårnende klipper. Sørg for å ta med deg kikkerten din! Her på Storbritannias nordligste punkt gir klippene i Hermaness nasjonale naturreservat ly til tusenvis av hekkende sjøfugler, som havhest, lundefugl, toppskarv og havsule.

Det avsidesliggende Runavik - Utforsk den ville og steinete Eysturoy-øya


Fra Torshavn seiler vi til øya Eysturoy og lille Runavik på østsiden av Skålefjord. Denne blomstrende byen har vært et fristed for skip i mange århundrer. Vikingene pleide også å legge til kai her.

Bli med ekspedisjonsteamet på en kajakktur i Skålefjord, som er over 14 km lang og dermed den lengste fjorden på Færøyene, eller strekk på beina under en av de mange turrutene. Du kan følge den relativt lette stien gjennom det lyngrike myrlandet rundt Toftavatn, som er kjent for fuglelivet. Gå opp den nærliggende bakken for å få forbløffende utsikt over de grønne toppene.

Heimaeys eksplosive fortid - Hvaler, lundefugler og et dramatisk vulkanutbrudd

Den nest siste øya på ekspedisjonscruiset mellom øyene er Heimaey, utenfor sørkysten av Island. Det er den eneste bebodde øyen i øygruppen Vestmannaeyjar.

Heimaey har en fascinerende historie som innebærer rømte slaver, drap, hevn, magi og Barbary-pirater, og det er fortsatt et spor her etter et kraftig vulkanutbrudd i 1973 som nesten ødela øya.

Besøk Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary, og dra for å se lundefugler ved Stórhöfði, hvor rundt åtte millioner hekker hver sommer. Sørg for å få med deg vulkanen, Eldfell eller «Ildfjellet». Det er vel verdt innsatsen å klatre til toppen, for her får du en utrolig utsikt over byen nedenfor.

 

animal-polar-bear-predator-53425

Visste du at...

MS Spitsbergen i august 2019 hadde et stort TV team fra NRK om bord på sin seiling rundt Svalbard? Resultatet ser du på NRK når de skal sende Svalbard rundt - Minutt for Minutt!

En ring av is og flammer – Sommerseiling rundt Island - Avreise 10 juli og 8 august

Island i nåtid og fortid

I Reykjavik vil du få en smak av det moderne Island, med byens elegante restauranter, boutiques og gallerier, museer som dykker inn i islandsk historie og kultur gjennom tidene. På bittesmå øyer og i fiskelandsbyer langs kysten vil du få høre fortellinger om alver og episke vikingsagaer.

Vulkanlandskap, hvaler og sjøfugler

Oppdag Islands skarpt avtegnede og vakre vulkanlandskap –med aktive vulkaner, geysirer, isbreer, fjell og fosser. Island tilbyr noe av de beste hvalsafariene i Europa på denne tiden av året, fra knølhvaler til belugaer. Blant fuglelivet bør du være på utkikk etter lundefugler og mange andre.

Velg mellom:
Avreise 10 juli 2023 - Fra kr. 28.370 per person i Dobbel Artic Superior lugar.
Avreise 8 august 2023 - Fra kr. 28.150 per person i Dobbel Artic Superior lugar.

skjermbilde 2023-02-09 kl 09 48 04


Utvalgte høydepunkt:

Nordvestregionen: Utforsk Nordvest-Island i ekspedisjonsånd

Én av de beste tingene med ekspedisjonscruising er følelsen av frihet. Vi planlegger å tilbringe dagen i Islands Nordvest-region, men da forholdene kan variere vet vi ikke nøyaktig hva som står på planen før dagen er der. Men ikke vær bekymret, kapteinen din og ekspedisjonsteamet vil finne de beste mulighetene for eventyr.

Vi vil kanskje ta deg i land i vår lille ekspedisjonsbåt for en fottur, svømmetur eller opprydning på stranden. Eller vil kan sette ut kajakkene våre for å utforske en vakker bukt. Vær klar for alt!

Ikke glem at du også kan delta på forelesninger om bord, besøke vitenskapssenteret, få tips fra en profesjonell fotograf eller kose deg i et boblebad.

Grimseys lundefugler - Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefugler

Grímsey er gjennomsyret av folklore, inkludert historier om øyas første bosetter, Grímur. Denne fjerne og vindblåste øyen, hjemsted til bare 60 personer, er kjent for sine kolonier av atlanterhavslundefugler.

Men Grímsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øyen – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil ha muligheten til å gå over denne linjen, hoppe over til Arktis og tilbake!

Ta en fottur til skulpturen Orbis et Globus, en enorm sfære i betong som blir flyttet hvert år for å passe med den nordlige polarsirkelens bevegelse nordover. Innen 2050 vil faktisk Grímsey ligge utenfor Arktis!

 

Hvalsafari i Húsavík - Islands beste sted for hvalsafari

I dag får du utforske Húsavík, en fascinerende liten by som er et av de beste stedene i verden å se hvaler fra.

Fra Húsavík har du utsikt ut mot Skjálfandi-bukten, som ofte blir besøkt av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise og selv den sagnomsuste blåhvalen. Lær mer om dem på Húsavíks hvalmuseum.

Du kan også nyte de geotermiske kildene i Geosea, som ser utover Skjálfandi-bukten, og friske deg opp med en øl på det lokale mikrobryggeriet.

Heimaeys eksplosive fortid - Oppdag byen som trosset en vulkan

 

Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar, som ligger utenfor Islands sydlige kyst. Den har en fascinerende historie og bærer fortsatt arrene fra det kraftige vulkanutbruddet i 1973, som nesten ødela øya.

Besøk Eldheimar, et museum som inneholder et utgravd hjem frosset i tiden, og lær mer om utbruddet og ettervirkningene av det. Eller hva med å ta en fottur for å lete etter lundefugler på Stórhöfði, der rundt åtte millioner har reir hver sommer. Ikke gå glipp av å klatre opp fjellet Eldfell –ved vulkanens topp vil du ha fantastisk utsikt over byen nedenfor.

 

Sommerutforsking i Grønland – Cruise under midnattssolen - Avreise 20 juli

 

Avsidesliggende bosetninger og vakker natur

Vi drar fra Island og utforsker steder langs sør- og vestkysten av Grønland, fra fredelige landsbyer til travle byer. Møt lokalbefolkningen og få uforglemmelige opplevelser med dem, kanskje inkludert en tradisjonell sammenkomst med kaffemik.

Vidunderlige fjorder under midnattssolen

Se noen av landets mest bildevakre fjorder og viker, inkludert Evighesfjorden og Prins Christians sund. I ekte eventyrstil finner det dyktige ekspedisjonsteamet ditt de beste stedene å gå i land, enten det er på jakt etter dyrelivet ved Kvanefjord eller vi nærmer oss en isbre ved Vaigatsundet.

Avreise 20 juli 2023 - Fra kr. 50.750 per person i Dobbel Artic Superior lugar.

skjermbilde 2023-02-09 kl 09 53 50

Vi krysser Danmarkstredet - I kjølvannet til vikingene

Vi seiler til Grønland over Danmarkstredet. Dette er ruten som Eirik Raude tok, og det antas at han var den første europeeren som bosatte seg der. På tide å slappe av og utforske de elegante fasilitetene om bord.

Ekspedisjonsteamet ditt vil forklare protokollene for hvordan man viser respekt overfor dyrelivshabitater og lokalsamfunn. På vitenskapssenteret kan du lære mer om Grønlands geologi, eller bli med i et av folkeforskningsprogrammene våre.

Hvis du ønsker å få ut litt energi, kan du gå på treningssenteret, eller kanskje du heller bare vil nyte et deilig måltid i en av de tre restaurantene om bord.

Den nordlige polarsirkelen - Under midnattssolen

Når vi drar nordover, kan du legge merke til at dagene blir lengre og lengre. Når vi har krysset den nordlige polarsirkelen, seiler vi under lyset fra midnattssolen, og det betyr 24 timer med dagslys. Dette er flott for sommeraktiviteter og for fotografering, så gjør klart kameraet for å forevige glinsende isfjell og isbreer badet med en gylden glød.

I løpet av disse to dagene kan du kanskje besøke Sisimiut, den nest største byen på Grønland. Det er flotte turstier som må prøves og gamle Saqqaq-gjenstander å se i det lokale museet. Hvis du leter etter en spesiell suvenir, kan du vurdere et skjerf, lue eller et par votter laget av qiviut. Dette lokale stoffet er laget av moskusull, som sies å være ti ganger varmere enn saueull.

Et annet sted du kan se er Maniitsoq, litt spøkefullt omtalt som «Grønlands Venezia» på grunn av de naturlige kanalene der. De omkringliggende fjellene gir en fantastisk utsikt, og du kan til og med få øye på knølhval ved kysten.

Den forlokkende Evighetsfjorden - Bli vitne til den evige skjønnheten i den plettfrie fjorden

Skipet er nå på vei tilbake sørover. Du får bli med på en utforskningsdag i den magiske og uberørte Evighetsfjorden nær Maniitsoq. Vi avgjør på dagen hvilke spennende eventyr vi kan ta del i.

«Evighetsfjorden» blir matet av en iskalott som kalver enorme isfjell ned i det 2300 ft dype havet. Den er omringet av tåkedekkede fjell med vakre hvite rygger, avbrutt av krystallblå isgrotter.

Naturen regjerer her. De eneste bosettingene i denne regionen er små fiskerlandsbyer som klamrer seg til kysten. Som alltid vil vi være på utkikk etter arktisk flora og dyreliv, inkludert hvaler og sjøfugler.
 

Sør-Grønland - Utforske historiske steder og naturlige underverker

Når vi fortsetter nedover sør på Grønland, er det fortsatt mye å se. Hvis vi går i land i Ivittuut, får du se en spøkelsesby i ruiner som ligner lite på gruveutposten den en gang var. En gang den siste vikingbosetningen på Grønland, men nå er de eneste innbyggerne du finner her moskusokser. Bli med på den inkluderte spaserturen med guide i områdets øde bygninger, og lær om den sentrale rollen byen spilte under andre verdenskrig.

Et annet mulig sted å gå i land, er en liten bondebygd i utkanten av Tunulliarfikfjorden. I Igaliku bor det ca. 60 mennesker. Dette er en rolig landsby, gjenkjennelig for sine sandsteinhus og områder med beitende sauer, som du kanskje kan besøke på en valgfri utflukt til en gård.

Hvis forholdene tillater det, kan vi tilbringe litt tid i Prins Christians sund der ringsel og bartesel slapper av på isen, og polarmåker og teister svever på himmelen. Du kan til og med kanskje se minke og knølhval. Hvis havisen forhindrer oss i å dra inn i sundet, drar vi til forrevne Kapp Farvel, Grønlands sydligste punkt.

strandrydding%201

Visste du at...

Gjestene og mannskapet om bord Hurtigruten rydder flere tonn søppel fra strender hvert år!

Øst-Grønland og Svalbard – En ekte arktisk ekspedisjon - Avreise 18 august og 3 september

 

Imponerende Svalbard

Fra Reykjavik seiler vi til det billedskjønne Isafjörður før vi drar mot vulkanøyen Jan Mayen – en av planetens mest avsidesliggende steder. Vi fortsetter til det fantastiske Svalbard og besøker noen av Spitsbergens mest utrolige fjorder. Her får du imponerende utsikt fra de ruvende fjellene i Hornsund og de flotte isformede dalene Isfjorden.

Grønlands majestetiske fjorder

Seil langs Grønlands uberørte østkyst. Vi seiler til Scoresbysundet og skal utforske den rolige 15 000 kvadratkilometer store vidden av fjorder og isbreer i tre dager. Vi runder av turen med et besøk til lokalsamfunnet i avsidesliggende Ittoqqortoormiit, før vi seiler tilbake til Reykjavik, der turen starten.

Velg mellom:
Avreise 18 august 2023 - Fra kr. 44.350 per person i Dobbel Artic Superior lugar.
Avreise 3 september 2023 - Fra kr. 41.675 per person i Dobbel Artic Superior lugar.

skjermbilde 2023-02-09 kl 10 15 52

Billedskjønne Ísafjörður - Utforsk Vestfirðirs nydelige havneby


ÍSafjörður er omringet av ruvende fjell på alle kanter, noe som gjør den til et perfekt sted for en havn. Du ankommer rett etter lunsj, så det er god tid til å utforske denne flotte havnebyen. Spaser rundt for å se arkitekturen, se eller kjøp noe av det lokale håndverket, og se noen av de eldste husene på Island.

En av disse historiske bygningene fra 1700-tallet er hjemstedet til Vestfjords Heritage Museum, der du kan lære om den maritime fortiden til denne fascinerende havnen. Eller hvis du foretrekker noe mer sprekt, kan du ta den bratte turen opp til trolltronen Naustahvilft. Du blir belønnet for innsatsen på toppen av den fantastiske panoramautsikten.


Vulkanske Jan Mayen - Besøk en aktiv vulkan som er et fristed for fugleliv

Jan Mayen har ingen fastboende og det er sjelden noen besøker øyen. Faktisk er vi en av få som forsøker å gå i land her, så hvis forholdene er gunstige får du sette fots på et av jordens mest avsidesliggende steder.

Jan Mayens landskap er dekket med mose og lav, og domineres av vulkanen Beerenberg. Det er verdens nordligste aktive vulkan og den hadde sist utbrudd i 1985.

Det er ingen landpattedyr her, men øyen er regnet som et viktig fugleområde, med store bestander av nordlige havhester, polarlomvier og alkekonger. Hold også utkikk etter en overflod av marineliv i havet, som hvaler og seler.

Nydelige Svalbard - Ekspedisjon på Svalbard

 

De daglige aktivitetene på det fjerntliggende Svalbard blir bestemt av de stadig skiftende værforholdene og ekspertisen til ekspedisjonsteamet. Første planlagte stopp er Hornsund, en av Svalbards vakreste fjorder. Mangfoldig, fargerik vegetasjon gir plass til ruvende fjell langs dette bildevakre skipsleiet.

Deretter håper vi å reise nordover, forbi vakre Bellsund med sine snødekte topper mens vi drar mot Isfjorden. Det fantastiske fjordsystemet her med sine enorme, isformede daler, er rikt på dyreliv, flora og menneskelig historie.

Det siste planlagte stoppet på Svalbard er Ny Ålesund. Den er kjent som den nordligste bosetningen i verden og utgangspunktet for mange anerkjente arktiske ekspedisjoner.

Scoresbysundets fjordsystem - Nyt stillheten i verdens største fjordsystem

 

 

 

Her kan du forvente å bli imponert. Lokale forhold bestemmer den endelige ruten vår, men planen er å først ta turen til Grønlands Scoresbysund, som er verdens største fjordsystem.

Du får en dyp følelse av ro i dette ville og kuperte landskapet, med hvite og blå isfjell som flyter i speilblanke vann, omgitt av høye fjell.

For å få mest mulig ut av det som forholdene tillater pakker vi inn så mange landinger, naturvandringer, kajakkturer og dyrelivsobservasjoner som mulig. Dette er virkelig et av de vakreste stedene i verden, og det er opp til deg om du vil være aktiv, eller bare vil finne roen.

Hurtigruten - Et bærekraftig cruiseselskap

Med lanseringen av det første hybridekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen, viser Hurtigruten vei innen innovativ teknologi for grønne og rene ekspedisjonsreiser.

Hurtigruten er stolte over å være den globale lederen når det gjelder bærekraftige cruisereiser. Det nye topp moderne skipet MS Roald Amundsen har banebrytende grønn teknologi som vil redusere drivstofforbruket og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig. Dette skipet vil revolusjonere måten Hurtigruten og deres passasjerer utforsker på, og driver cruiseindustrien mot bedre bærekraft.

Send forespørsel om ekspedisjonscruise med Hurtigruten:

Vi i Carica står klar til å hjelpe deg å velge riktig ekspedisjonscruise ut i fra dine ønsker og behov. Våre bereiste cruisespesialister har vært om bord de fleste skipene Hurtigruten har i sin flåte, og har vært på en rekke ekspedisjonscruise. 

Fortel oss gjerne om hvilke steder du drømmer om å utforske, ønsket avreisetid, og hva ditt foretrukne budsjett for turen er, så tar vi kontakt med et uforpliktende reiseforslag.

Hurtigruten tilbyr ekspedisjonscruise i de fleste prisklasser, og vi har til enhver tid oversikt over oppdaterte priser, samt. gode kampanjer og tilbud.