Antarktis - Verdens sørligste kontinent!

Antarktis– Opplev mystikken!


Høydepunkter:

  • Ekte polarekspedisjon - Bli med på et unikt eventyr med lederen innen ekspedisjonscruise i Antarktis.
  • En annen verden -Besøk de mest unike og avsidesliggende stedene i verden. Utforsk isdekte villmarksområder på daglige landinger og aktiviteter.
  • Fascinerende dyreliv -Møt de nysgjerrige og fryktløse dyrene i Antarktis, som pingviner, hvaler og seler, i deres naturlige habitat.
  • Bærekraftig reise -Seil med den grønneste flåten av ekspedisjonscruise. Lær om de skjøre økosystemene på planeten vår, og få en dypere forståelse for jorden vi deler.


Hurtigrutens ekspedisjonsteam:

 
  • Makeløs kunnskap


Ekspedisjonsteamet på Hurtigruten representerer de beste av de beste. Teamets leder og assisterende leder er eksperter på sikkerhet og bærekraftighet, og sørger for at utforskningen din i disse fjerne farvann gjøres på riktig måte. Sammen med gjesteforelesere og forskere, vil de gjøre reisen din enda bedre med førstehåndskunnskap og fascinerende innsikt, ved å sørge for sikkerheten på ilandstigninger og garantere at vi setter minst mulig spor igjen etter oss i den uforstyrrede naturen.
 
  • Leder og underviser


I løpet av din oppdagelse av det fantastiske kontinentet Antarktis, vil ekspedisjonsteamet til Hurtigruten lede deg gjennom ilandstigninger og småbåtcruise, i tillegg til mulige valgfrie kajakk- og campingturer, dersom forholdene ligger til rette for det.  Det gis veiledning i forkant av hver ilandstigning, slik at du blir gjort klar over eventuell risiko og forhåndsregler i forhold til det lokale dyrelivet. Forelesninger blir holdt både i land og på skipet, innen en rekke forskjellige tema som dekker fugler, sjøpattedyr, oseanografi, geologi, havis og isbreer, klima, oppdagerhistorie, fotografi og historiefortelling, med mer.
 

Dyrelivet i Antarktis:

  • Sel:
To forskjellige underarter av sel lever i Antarktis: ekte sel og øresel (kanskje bedre kjent som pelssel), som inkluderer krabbeetersel, leopardsel, elefantsel, weddellsel og Antarktis pelssel. Disse lekne dyrene spiser krill og annen liten fisk og har et godt tilpasset lag med fett under huden som holder dem varme i lange, mørke vintermåneder. Selene er ganske langsomme rovdyr som jakter ved å vente på steder der byttet sannsynligvis vil dukke opp. De fleste av dem vil vanligvis ikke bry seg så mye om mennesker.

Leopardselen derimot, som har fått navnet sitt etter sine karakteristiske flekker, er kjent for å bli aggressiv overfor mennesker i små båter. De er olme rovdyr og spiser det de kommer over. Selv om de ikke angriper mennesker ofte, er det best å gi leopardselene nok tumleplass.
  • Hval:
De antarktiske farvannene fulle av mange ulike typer hval på leting etter fisk, blekksprut, pingviner og plankton som de kan spise. Sørhavet er sommerhjemmet for både tannhvaler og bardehcaler, som nesten alle er alle trekkende og leder nordover for å unngå de harde vintrene. Både den majestetiske spermhvalen og spekkhoggeren bruker tid i disse farvannene, sammen med andre arter som pukkelhval og gigantisk blåhval.
  • Pingvin
Pingviner er kanskje de mest kjente dyrene i Antarktis, hvor keiserpingviner er en av de mest gjenkjennelige artene. De fleste av verdens pingviner - ca 595 000 pingviner - bor på kontinentet.

Selv om den antarktiske pingvinen ikke anser mennesker som noen trussel eller føde, er det likevel best å utvise forsiktighet når man er rundt dem. De er ikke redd for mennesker, og mange kan komme rett bort til deg – men de kan bite, og gjør det, så det er klokt å behandle dem som man gjør med andre ville dyr.