Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

 

Høydepunkter:

  • Legendariske opplevelser: Dette er en episk ekspedisjon for ekte oppdagelsesreisende. Hurtigruten sin ekspertise i ekstreme forhold gjør dem til en av få som tilbyr seilinger gjennom Nordvestpassasjen.
  • Det ekstreme Arktis: Seil i kjølvannet av berømte oppdagelsesreisende, omgitt av landskap bestående av isbreer, fjell og vide sletter – spektakulært og uberørt.
  • Rikt dyreliv: Hold utkikk etter fantastiske dyr som hvalross og isbjørn som jakter på sjøisen på steder få mennesker har vært.
  • Bærekraftige opplevelser: Hurtigruten seiler med varsomhet og respekt for naturen. Lær om de skjøre økosystemene på planeten vår, og få en dypere forståelse for jorden vi deler.


Livet om bord:


Aktiviteter og foredrag på din ekspedisjon:
I løpet av hele cruiset kommer Ekspedisjonsteamet til å guide deg gjennom mange aktiviteter om bord og på land.


Nært på naturen:


Gå i land på et av de mest øde stedene i verden. Dra på fotturer og kjør rundt i småbåter. Kom tett på isfjell og det utrolige dyrelivet.


Fortsett å lære:


Til sjøs vil Ekspedisjonsteamet holde foredrag om historie, biologi, geografi og mer. Lær mer om fotografi, eller bli med på Vitenskapsprogrammet vårt, der du bidrar til reell forskning.


Fotturer og aktiviteter på land:


For å virkelig bli kjent med stedene du besøker i Nordvestpassasjen, kan du gå i land sammen med ekspedisjonsteamet. Dette kan være steder som er av historisk/biologisk/geologisk interesse, små samfunn eller rett og slett steder som byr på vakker natur.

Dette cruiset foregår i et av verdens mest øde steder, og skipet kan ikke legge til land/kai over alt. Derfor bruker Hurtigruten små båter. Møt opp i skipets tenderpit, så tar disse små men sikre båtene deg med i land. På noen steder må du kanskje gå ut av småbåtene på grunt vann for å komme deg i land.

Ekspedisjonsteamet er med deg hele tiden for å guide og forklare, slik at du får mest mulig ut av fotturer og turer i land. De passer også på at vi ikke forstyrrer den skjøre naturen, dyrelivet eller habitater.


Turer i småbåter:


Bli med inn i små innløp eller kanaler, se isfjell på nært hold, og se etter Nordvestpassasjens marine dyreliv som seler, hval, fugler og hvalross.


Forelesninger og aktiviteter om bord:


Når skipet er ute til havs skjer det masse om bord. Dette er noen av aktivitetene du kan bli med på:
  • Forelesninger om forskning, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur som gir kontekst til stedene vi er. På den måten øker du både forståelsen og kunnskapen om stedene du besøker.
  • Vitenskapsprogrammet vårt, der du både bidrar til reell forskning samtidig som du utforsker og lærer enda mer om spennende emner.
  • Introduksjonskurs i foto, kamerainnstillinger, samt råd og tips. Film og foto fra cruiset deles i ekspedisjonsloggboken.
  • Daglige samlinger for å dele dagens hendelser, eller for å forberede deg på dagene som kommer
  • Presentasjoner av havnene du besøker for mer innsikt
  • Guiding ute på dekk og fuglekikking

Utvalgte seilinger gjennom Nordvestpassasjen:


Ta kontakt med Carica for oppdatert kapasitet og priser.