MS Fridtjof Nansen

MS Fridtjof Nansen blir det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære destinasjoner.


Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være en nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen som ble sjøsatt i 2019. Den moderne teknologien, kombinert med Hurtigrutens 125 års erfaring, garanterer at en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen vil bli en fantastisk opplevelse.


Fasiliteter om bord MS Fridtjof Nansen:


De fantastiske omgivelsene vi besøker blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape en avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger. Suiter over skipets akter har utendørsboblebad med spektakulær utsikt.

Kjernen i opplevelsen er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene vi utforsker. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

MS Fridtjof Nansens tre restauranter byr på fantastisk mat, med menyer som hentet fra våre nordiske mattradisjoner samt internasjonale retter med lokal inspirasjon. Nyt måltidene på Aune – hovedrestauranten, Fredheim – med internasjonalt kjøkken eller Lindstrøm – spesialrestauranten der du kan oppleve raffinert, moderne norsk og nordisk matlaging.

Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner kan gjestene slappe av og samle krefter i den elegante Explorer Lounge, treningsstudio og velværesenter, eller nyt landskapet og solnedgangen på de store innen- og utendørs observasjonsdekkene. Infinity-basseng og boblebad er bare noen av høydepunktene.


Alt du trenger til et ekspedisjonscruise:


På hver ekspedisjonsreise finnes det et ekspedisjonsteam, en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere. De har alle med seg stor kunnskap og erfaring og kommer til å være guider og lære deg mer om sikkerhet, bærekraft og vitenskap.

MS Fridtjof Nansen tilbyr en rekke spesialdesigne ekspedisjonsutstyr, inkludert kajakker, Blueye undervannsdroner og mindre tenderbåter for trygge landganger i avsidesliggende områder.


I fotsporene til en stor utforsker:


Det nyeste tilskuddet i flåten kommer til å hylle arven fra hennes navn – den norske utforskeren, vitenskapsmannen og fredsprisvinneren Fridtjof Nansen. Kjent for sine innovasjoner innen arktiske ekspedisjoner, Nansen ledet den første krysningen av Grønland på ski. Han er nok kanskje mest kjent for sitt forsøk på å nå den geografiske nordpolen under Fram-ekspedisjonen (1893-1896)